ΑΚΤΩΡ: Πήρε το σύνολο οδικού έργου στη Ρουμανία

Το σύνολο του κατασκευαστικού αντικειμένου στο τμήμα Περιμετρική Βουκουρεστίου, δαχτυλίδι, του οδικού άξονα Centura A0 στην Ρουμανία ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ του Ομίλου Ελλάκτωρ.

Η ΑΚΤΩΡ που συμμετείχε σε κοινοπραξία με την EUROCONSTRUCT TRADING’98 SRL (με ποσοστά 51% και 49% αντίστοιχα) στην κατασκευή του έργου, αποφάσισε να πάρει το ποσοστό από τον τοπικό συνεταίρο

της, που συνεπάγεται συνολικό κατασκευαστικό αντικείμενο για το ελληνικό Όμιλο, μετά και τις αναθεωρήσεις τιμών, στα 150 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία σημαντικά εξέλιξη, καθώς εκτός των άλλων, είναι γνωστά εδώ και καιρό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρουμανική εταιρεία.

Πρόκειται για οδικό τμήμα 18 χιλιομέτρων, μέρος του Περιφερειακού οδικού άξονα του Βουκουρεστίου ο οποίος θα έχει συνολικό μήκος 101 χιλιόμετρα και αποτελεί μέρος του μεγάλου ευρωπαϊκού έργου που ονομάζεται Πανευρωπαϊκός Διάδρομος 4, ο οποίος θα διασχίζει τη Ρουμανία από τη Δύση προς την Ανατολή.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ρουμανικού Υπουργείου Υποδομών τα οποία ανακοινώθηκαν προ ημερών, την μεγαλύτερη πρόοδο εργασιών στους αυτοκινητοδρόμους που κατασκευάζονται στην χώρα, έχει σημειώσει η ΑΚΤΩΡ, ενώ ακολουθεί η τουρκική Alarko και τρίτη, η ιταλική Astaldi. 

Όπως προκύπτει, ο ελληνικός κατασκευαστικός Όμιλος βρίσκεται στην κορυφή της κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας τον Μάιο, με πρόοδο 4,44 μονάδες για τις εργασίες στο παραπάνω οδικό τμήμα και με ποσοστό εκτέλεσης άνω του 8%.

Ακολουθεί η Αlarko με πρόοδο 3,68 μονάδες στο νότιο τμήμα του οδικού άξονα και η Astaldi με 3,67 μονάδες.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου η ΑΚΤΩΡ παρέδωσε το τμήμα 2 (Lot2) του αυτοκινητόδρομου  Sebes – Turda  μήκους 24,5 χλμ. και προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ.

Στην χώρα η ΑΚΤΩΡ κατασκευάζει συνολικά έργα προϋπολογισμού 682 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων τα έργα αναβάθμισης σιδηροδρομικών δικτύων όπως τα τμήματα Lot 1. Brasov-Apata και Lot 3. Cata-Sighisoara, το σιδηροδρομικό τμήμα Lot 2 Apata-Cata αλλά και η αποκατάσταση του υποτμήματος 2c της Gurasada.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΚΤΩΡ, Πήρε, Ρουμανία,aktor, pire, roumania