Xαμηλά έσοδα για την Wolt Market

Ένα χρόνο λειτουργίας μετρά η ίδρυση της Wolt Market, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ και μοναδικό μέτοχο την εταιρεία Wolt Τεχνολογίες Ελλάς Υπηρεσίες Παροχής Φαγητού ΑΕ.

Το ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ της Wolt, εμφάνισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καθαρό τζίρο 1,857 εκατ. ευρώ και ζημιές 594.605 ευρώ.

Οι επιδόσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Wolt, της Wolt Τεχνολογίες Ελλάς Υπηρεσίες Παροχής Φαγητού ΑΕ, βασικής και μοναδικής μετόχου της Wolt Market,

για τη χρήση του 2021 παραμένουν άγνωστες, διότι ακόμη δεν έχει αναρτήσει τις οικονομικές της καταστάσεις στο ΓΕΜΗ.

Σε ό,τι αφορά τη Wolt Market, σήμερα διαθέτει 4.000 κωδικούς προϊόντων. Το πρώτο κατάστημα της τύπου dark store, χωρίς δυνατότητα φυσικών αγορών αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών, άνοιξε τον Μάρτιο του 2021 στον Νέο Κόσμο και αποτελεί τη ναυαρχίδα της έως και σήμερα. Από τότε έως και τον Οκτώβριο του 2021 άνοιξε ένα κατάστημα στο Μαρούσι και στη συνέχεια υπήρξε ταχύτερη ανάπτυξη με 7 καταστήματα στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Πάτρα που λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Οπως ανέφεραν πρόσφατα τα στελέχη της η εταιρεία σχεδιάζει την είσοδό της στην αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ενώ αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυό της, με το άνοιγμα νέων καταστημάτων τροφοδοσίας (dark stores) στις περιοχές που ήδη έχει παρουσία -και κυρίως στην Αθήνα- αλλά και σε περιοχές που δεν έχει έως τώρα, στις οποίες ωστόσο δραστηριοποιείται αντίστοιχα η πλατφόρμα Wolt.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η εταιρεία απασχολεί 130 υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου και μέσο όρο ηλικίας τα 26 έτη.
Μεταξύ των συνεργασιών που έχει συνάψει είναι με τον Βενέτη για προϊόντα όπως ψωμί, γαλακτοκομικά και λοιπά προϊόντα καθώς και με την Intersport, μέσω της οποίας διαθέτει αθλητικά αξεσουάρ. Πρόσφατη συνεργασία αποτελεί και αυτή με τη Lego, της οποίας διαθέτει τα προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα