O Xρήστος από τον Αποκόρωνα, ο Δημήτρης από το Κιλκίς: Θρήνος σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη για τους δύο ήρωες πιλότους του μοιραίου Canadair

Θρήνος στις ιδιαίτερες πατρίδες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια.

Βαρύ πένθος στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά για τον 34χρονο πιλότο Χρήστο Μουλά, τον έναν εκ των δύο πιλότων που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης στην Κάρυστο όταν συνεντρίβη το Canadair στο οποίο επέβαινε.

Ο άτυχος 34χρονος είχε περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Χανιά

και πιο συγκεκριμένα στον Αποκόρωνα από όπου έφυγε για τη Σχολή Ικάρων. Μετά την Ικάρων επέλεξε όχι πτήσεις με μαχητικά αλλά με πυροσβεστικά οχήματα.

Στη Θεσσαλονίκη μεγάλωσε ο ήρωας συγκυβερνήτης του μοιραίου Canadair που κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι στον Πλατανιστό Εύβοιας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός του αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, Περικλής Στεφανίδης, είχε καταγωγή από το Κιλκίς αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου τελείωσε το 16ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ξηροκρήνης. Το τελευταίο διάστημα έμενε στην Αθήνα λόγω του επαγγέλματός του.

Δυστυχώς, το νήμα της ζωής και των δύο κόπηκε στον Πλατανιστό Ευβοίας μετά τη συντριβή του Canadair με το οποίο επιχειρούσαν κατάσβεση στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή.





Keywords
Τυχαία Θέματα
O Xρήστος, Αποκόρωνα, Δημήτρης, Κιλκίς, Θρήνος, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Canadair,O Xristos, apokorona, dimitris, kilkis, thrinos, kriti, thessaloniki, Canadair