Ανδρουλάκης στη Συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ: Ή πάμε σε δημοκρατική αλλαγή ή δείχνουμε ανοχή στον καθεστωτισμό που ζει ο λαός τα τελευταία χρόνια

Ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στη ΔΕΘ.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε αφορούσε τις παρακολουθήσεις.

«Είναι θλιβερό να αντιμετωπίζουμε τέτοια θλιβερά φαινόμενα. Άκουγα την κυρία Μπακογιάννη που περίπου έλεγε ότι υπεύθυνος για να μάθει ο λαός την αλήθεια είναι το θύμα και όχι ο θύτης. Τι λένε; Να γίνω και παράνομος;

Βάσει του νόμου του 2006, ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και να μάθει ο λαός τι έχει συμβεί σ΄αυτή τη

νοσηρή υπόθεση.

Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει ότι όταν είσαι 8 χρόνια ευρωβουλευτής, ποτέ δεν ετέθη θέμα εθνικής ασφάλειας, αλλά ετέθη όταν ήμουν υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Λένε ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος. Γιατί; Όταν ξεκινά δίμηνη παρακολούθηση, του δίμηνου προεκλογικού αγώνα, έχουμε την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, αν υπήρχε αρχείο θα έπρεπε να φαίνεται να δικαιολογείται η συνέχεια της παρακολούθησης. Ακούω από πολλούς να λένε να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Βέβαια.

Εδώ πάμε να οδηγήσουμε τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη. Όλα μου τα βήματα είναι βήματα νομιμότητας. Επιτίθενται σε όσους έχουν άλλη άποψη. Έχω κι άλλο επιχείρημα που το αντλώ από το ενδιαφέρον των συναδέλφων. Είναι δυνατόν να κάνεις εξεταστική και να αποκλείεις τα πολιτικά πρόσωπα και το μόνο που καλείται να είμαι εγώ;

Ζητούμε να κληθούν στην επιτροπή και η κυβερνητική πλειοψηφία λέει όχι. Δεν είναι δείγμα συγκάλυψης. Θέλω άπλετο φως. Είναι ζήτημα που αφορά την πατρίδα μας. Είναι ζητήματα που δίχασαν το λαό, είναι ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο ώστε ο κ.Κοντολέων να πει τους λόγους της παρακολούθησης. Αυτό θα οδηγήσει στη διαφάνεια, την πολιτική ομαλότητα», απάντησε.

Για τη μετεκλογική συμπεριφορά του κόμματός του, ο κ.Ανδρουλάκης άσκησε κριτική τόσο στη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Λέω, θέλουμε πραγματική αλλαγή σελίδας για τον τόπο, αν ο λαός τους αποδοκιμάσει εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να τους βάλουμε από το παράθυρο», είπε.

Για την «πολιτική τερατογένεση» που είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο κ.Ανδρουλάκης είπε:

Ένας πρωθυπουργός σε πανικό και αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε χρησιμοποιεί εκφράσεις που δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας τη δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι. Για τις συνεργασίας, μην κάνουμε σενάρια, μην βιαζόμαστε. Ας κρίνει ο λαός τις προτεραιότητες και τις πρακτικές, ας έχουμε τη λαϊκή ετυμηγορία, να διαχειριστώ με ευθύνη την εντολή που θα μου δώσει ο ελληνικός λαός. Κατανοώ ότι βρισκόμαστε σε δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον. Άλλοι δεν το κατανοούν. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ή πάμε σε δημοκρατική αλλαγή ή δείχνουμε ανοχή στον καθεστωτισμό που ζει ο λαός τα τελευταία χρόνια.

Ποιο ποσοστό θα θεωρήσετε επιτυχία στις εκλογές:

Η παράταξή μας πέρασε γρήγορα, επιφορτίστηκε η παράταξη με μεγάλο βάρος της οικονομικής κρίσης. Η ΝΔ άφησε πίσω της χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, τότε διαμορφώθηκε η λογική της συμπεριφοράς των τερατογενέσεων, να έχουν τον ίδιο πολιτικό λόγο, που άλλαξε όταν κάθισαν στην εξουσία. Το πληρώσαμε, αλλά με νέους ανθρώπους και πρόγραμμα μπορεί να δώσει αγώνα χωρίς ταβάνι. Σ’ αυτή τη μάχη μπορούμε να είμαστε ξανά νικητές. Κοιτώ τις δημοσκοπήσεις, εργαλείο της στιγμής, πάμε καλύτερα, δεν υπάρχει εξησυχασμός. 

Για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που απαιτούνται:

Η χώρα είχε καύσιμο το λιγνίτη και με επιλογή Τσίπρα- Μητσοτάκη έκανε απολιγνιτοποίηση και όχι απανθρακοποίηση, πράγμα που θα μας έφερνε στην ίδια μοίρα με την Ιβηρική. 

Keywords
Τυχαία Θέματα