KEAN: Εθνικό Συνέδριο κατά της Έμφυλης Βίας στη Λάρισα

Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων διοργανώνει Εθνικό Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κος Δεληγιάννης Δημήτρης, αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, ο κος

Νταής Παναγιώτης, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων και ο κος Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος ΚΕΑΝ & Ιδρυτής Diversity Charter Greece.

Από την πλευρά των θυμάτων της έμφυλης βίας θα μιλήσουν η κα Βασιλική Δοβλατανιώτη, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας και η κα Αθηνά Τερζανίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Λάρισας. Σε ό,τι αφορά τη νομική αντιμετώπιση της έμφυλης βίας τοποθέτηση θα κάνει η κα. Νικολέτα Μπουρνόβα, Δικηγόρος, μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ η κα Βλούχου Ηλέκτρα, εκπρόσωπος ΕΛΑΣ θα μας αναλύσει το φαινόμενο από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PROSPECT που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πέντε χώρες (Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα) τα δύο τελευταία χρόνια και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δράσεις του έργου που πραγματοποιηθήκανε με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, στόχο είχαν να ενημερώσουν, αλλά και να εκπαιδεύσουν όλους όσους έρχονται σε επαφή με τη νεολαία στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας (13 έως 18 ετών), προκειμένου να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγειών και ισότιμων στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Το συνέδριο απευθύνεται σε κυβερνητικούς φορείς, στις Αρχές και στο σύνολο των φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση, όπως επίσης και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους όσους έρχονται σε επαφή με τους νέους προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην αποτροπή άλλων περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά την ατζέντα του Συνεδρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα