F-35: Στην τελική ευθεία η έγκριση για την πώληση στην Ελλάδα – Μπήκε και η 4η υπογραφή

Προχωρά η διαδικασία έγκρισης της πώλησης των F-35 στην χώρα μας, καθώς μπήκε και τέταρτη υπογραφή από γερουσιαστή των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις άναψε το «πράσινο φως» μετά τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους δύο.

Όπως αναφέρει μέσω Twitter, πλέον «αναμένεται

η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Δείτε το σχετικό tweet:

Breaking: μπήκε κ η τεταρτη υπογραφή που απαιτείται για την έγκριση της πώλησης των F35 στην Ελλάδα. Μετά τους @SenatorMenendez @RepGregoryMeeks @RepMcCaul έδωσε το πράσινο φως κ ο @SenatorRisch. Αναμένεται η επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου από το @StateDept @mignatiou

Lena Argiri (@lenaargiri) June 1, 2023

Υπενθυμίζεται ότι την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης, είχε εκφράσει πριν από λίγο καιρό ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο ίδιος είχε διερωτηθεί, όσον αφορά στην Τουρκία, αν «θα είναι ο νατοϊκός σύμμαχος που πάντα θέλαμε να είναι ή αν θα επικρατεί αναταραχή».

Για την πώληση των F-35 είχε πει πως ο ίδιος είχε υπογράψει ήδη.

«Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα