Eκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας για δολοφονία 43χρονης: Άργησε να κάνει καταγγελία για κακοποίηση

Στην δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα, από τον σύντροφό της αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Δεν ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία δυστυχώς, καθώς θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Το χρονικό διάστημα που είχαμε για να συλληφθεί ο δράστης ήταν έως και το βράδυ του Σαββάτου που έληγε η αυτόφωρη σύλληψη, η οποία μπορούσε να ακολουθηθεί» είπε η κ

Δημογλίδου, συμπληρώνοντας πως «ο άνθρωπος αυτός εξαφανίστηκε καθώς γνώριζε ότι η γυναίκα θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, γι αυτό και της αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο μετά την κακοποιητική συμπεριφορά» καταλήγοντας πως έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ενώ πλέον γίνεται γνωστό πως η γυναίκα κακοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τα όσα έκανε η ΕΛΑΣ η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως «τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί επανειλημμένα μετά την καταγγελία της γυναίκας, όχι μόνο στην οικία όπου διέμενε, αλλά και σε μέρη που μας γνωστοποίησε το θύμα ότι σύχναζε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και προφανώς κρυβόταν για να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη».

Απαντώντας για το πώς και γιατί η Αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει μετά το έγκλημα η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως όταν υπάρχει κακούργημα δίνεται η άδεια από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστεί το σήμα του, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι εύκολο να δοθεί η άδεια ώστε να μπορούμε να βρούμε έναν άνθρωπο αν δεν έχει τελεστεί κάποιο κακούργημα».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια «αυτό που έβλεπαν λοιπόν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το βράδυ της Τρίτης είναι ότι κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου. Ο άνθρωπος αυτός εντοπίστηκε από αναζητήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας σε ένα σημείο χωρίς να γνωρίζουμε ότι βρίσκεται εκεί».

«Όταν φτάνει ένα θύμα σε ένα αστυνομικό τμήμα, ενημερώνεται αρχικά για το panic button, όταν βλέπουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα της γυναίκας αλλά και τη ζωή της» σημείωσε για τη διαδικασία η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ενώ αναφορικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώσε πως έγινε το ίδιο και σημείωσε «η γυναίκα ενημερώθηκε σχετικά και οι αστυνομικοί κατάφεραν να την πείσουν να λάβει την εφαρμογή και να αποχωρήσει από την οικία της. Φυσικά και γνωστοποιείται στο θύμα ότι υπάρχουν δομές, συγκεκριμένες δομές όπου μπορεί να φιλοξενηθεί χωρίς να τη βρει δράστης. Δεν μπορούμε όμως να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να μεταβεί σε άλλο χώρο από εκεί που επιθυμεί».

Τέλος, δήλωσε πως η άτυχη γυναίκα ενημερώθηκε για τις δομές και πως παρέχεται και συνδρομή, παρ όλο που δεν προβλέπεται, αν επιθυμούσε να συνοδευτεί από την Ελληνική Αστυνομία σε μία δομή ή ακόμη και να φιλοξενηθεί στο τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας, 43χρονης, Άργησε,Ekprosopos typou astynomias, 43chronis, argise