Eίναι ευCOLON, μην το αμελείς

Σε μία σημαντική δράση ευαισθητοποίησης, ώστε όλοι άνθρωποι άνω των 45 ετών να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να προβούν σε κολονοσκόπηση, προχώρησαν προσφατα οι εργαζόμενοι της Servier Hellas.

Ένα πούλμαν γέμισε με τους άνω των 45 εργαζόμενους της εταιρείας και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν σε μεγάλο θεραπευτήριο και πραγματοποίησαν την ίδια μέρα κολονοσκόπηση στο πλαίσιο της δράσης The Colono 45, με σύνθημα τη φράση “Eίναι ευCOLON, μην το αμελείς”.

Στόχος τους

ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι η κολονοσκόπηση, μια εξέταση ταμπού, μπορεί να σώσει ζωές. Και μα κινητοποιήσουν και άλλους ανθρώπους να προχωρώντας στην εξέταση, που είναι πιο απλή και πιο γρήγορη από όσο φανταζόμαστε.

«Στη Servier κάνουμε πράξη αυτό που λέμε. Το μήνυμα της πρόληψης ξεκινά από εμάς τους ίδιους για να φτάσει σε όλους όσοι χρειάζεται να κάνουν την εξέταση της κολονοσκόπησης. Είναι μία εξέταση η οποία ενώ μπορεί να σου σώσει κυριολεκτικά τη ζωή, δυστυχώς θεωρείται ακόμη εξέταση ταμπού. Στη Servier λοιπόν, μέσω της δράσης «The COLONO45», αποφασίσαμε να «σπάσουμε το ταμπού», δρώντας τώρα! Γιατί όταν πρόκειται για τον καρκίνο, όταν σώζεται η ζωή ενός ανθρώπου, σώζεται ταυτόχρονα η οικογένειά του, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, και για το λόγο αυτό είμαστε διπλά υπερήφανοι για τη δράση μας», δήλωσε ο Ziad Matta, General Manager Servier Hellas & Cyprus.

Κολονοσκόπηση από τα 45
Η συνιστώμενη ηλικία πραγματοποίησης κολονοσκόπησης μειώθηκε πρόσφατα από τα 50 στα 45 έτη, επειδή τα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνονται μεταξύ των νέων και των ατόμων μέσης ηλικίας.

Οι θάνατοι ατόμων κάτω των 55 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου αυξήθηκαν κατά 1% τον χρόνο το διάστημα από το 2008 έως το 2019, παρόλο που τα συνολικά ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου έχουν μειωθεί.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι θεραπεύσιμος, αν εντοπιστεί έγκαιρα.
Οι κολονοσκοπήσεις όχι μόνο ανιχνεύουν την ασθένεια, αλλά προλαμβάνουν τον καρκίνο, επειδή οι προκαρκινικοί πολύποδες μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα