1 στους 3 Έλληνες ανήσυχος για το κόστος του γιορτινού τραπεζιού

Οικογενειακά και παραδοσιακά θα περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα οι Έλληνες, με το 50% να στρώνουν το γιορτινό τραπέζι για τους άλλους μισούς, αποκαλύπτει έρευνα της Cookpad.

Ιδιαίτερη είναι ωστόσο φέτος η ανησυχία για το κόστος του φαγητού, ιδιαίτερα από τους νέους. Οι μεγαλύτεροι δεν νοιάζονται τόσο για το κόστος.

Η αγωνία τους είναι να φτιάξουν νόστιμα πιάτα.

Η τιμή του φαγητού φέτος -με ποσοστό 29% στο σύνολο των ερωτηθέντων- έρχεται όμως ως δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων

όταν πρόκειται για τα εορταστικά τους τραπέζια σε σχέση με την δημιουργία ενός νόστιμου μενού που θα ικανοποιεί τους καλεσμένους, η οποία και αποτελεί την πρώτη ανησυχία, αγγίζοντας ποσοστό 40%.

“Σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Ουγγαρία, ανησυχούν περισσότερο για την αύξηση των τιμών παρά για τη γεύση, ενώ εμείς βάζουμε πρώτα το φαγητό και την οικογένεια. Βέβαια, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι σχεδόν 1 στους 3 Έλληνες δηλώνει ότι το μεγαλύτερο άγχος του είναι η αύξηση των τιμών”, σχολίασε η Στέλλα Τσάλα, Country Manager της Cookpad στην Ελλάδα.

Τα αγαπημένα εδέσματα

Το χοιρινό αναμένεται να είναι ο βασιλιάς του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού και φέτος. Το χοιρινό αποτελεί σταθερή γευστική προτίμηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά πιο δημοφιλές στους 50+ (41%) από ό,τι στους κάτω των 35 ετών (33%).

Τέλος στην αιώνια μάχη “μελομακάρονα vs κουραμπιέδες”, μεγάλος νικητής αναδεικνύει το μελομακάρονο, το οποίο είναι τρεις φορές πιο δημοφιλές σε σχέση με τον κουραμπιέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα