Βιώσιμα παραγόμενες ζάντες στα μελλοντικά BMW και MINI

Ζάντες αλουμινίου παραγόμενες με 100% πράσινη ενέργεια ετοιμάζουν οι BMW και ΜΙΝΙ για τα μοντέλα τους από το 2024 και μετά.

Στην εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκουν συνεχώς νέους και πιο οικολογικούς τρόπους παραγωγής, το BMW Group ανακοινώνει μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέψει

την εξοικονόμηση 500.000 τόνων CO2 το έτος, από την κατασκευή ζαντών αλουμινίου και μόνο! Η μετάβαση στην “πράσινη ενέργεια” αφορά, κυρίως, την ενεργοβόρα ηλεκτρόλυση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αλουμινίου και στη διαδικασία χύτευσης των τροχών. Για το σκοπό αυτό, συνάφθηκαν αντίστοιχες συμφωνίες με όλους τους προμηθευτές ζαντών του BMW Group.

Μέχρι τώρα, οι ζάντες αντιπροσωπεύουν το 5% περίπου των εκπομπών CO2 στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η μετάβαση σε μία πιο βιώσιμη παραγωγή που βασίζεται σε πράσινη ενέργεια θα μειώσει αυτές τις εκπομπές πάνω από το μισό. Το BMW Group προμηθεύεται περίπου 10 εκατομμύρια ζάντες ελαφρού κράματος το χρόνο, με το 95% από αυτές να κατασκευάζονται από χυτό αλουμίνιο.

Το αλουμίνιο έχει καλές ιδιότητες στην ανακύκλωση, κάτι που καθιστά ευκολότερο το λιώσιμο παλαιών ζαντών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Το γεγονός αυτό, εξαλείφει την ανάγκη μιας ενεργοβόρας διαδικασίας ηλεκτρόλυσης για τη παραγωγή της πρωτογενούς πρώτης ύλης. Την ίδια στιγμή, η δευτερογενής πρώτη ύλη πρέπει επίσης να πληροί τις ανώτερες απαιτήσεις του BMW Group για ποιότητα, ντιζάιν, ασφάλεια και μηχανικές ιδιότητες.

Η MINI πρωτοπόρος στη χρήση βιώσιμων χυτών ζαντών

Η MINI θα καταστεί πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα το 2023. Τότε θα αρχίσει να χρησιμοποιεί χυτές ζάντες ελαφρού κράματος κατασκευασμένες από 70% δευτερογενές αλουμίνιο, στη νέα γενιά του MINI Countryman. Ο συνδυασμός 100% πράσινης ενέργειας για την παραγωγή και 70% περιεκτικότητας δευτερογενών πρώτων υλών, μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 80%, συγκριτικά με τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής.

The post Βιώσιμα παραγόμενες ζάντες στα μελλοντικά BMW και MINI appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα