Το EV9 είναι η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia

Η Kia αποκαλύπτει το EV9, ένα μεγάλο και ηλεκτρικό SUV που τοποθετείται πάνω από το EV6 και παρέχει ακόμη περισσότερη άνεση για όλους.

Το Kia EV9 είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV τριών σειρών θέσεων και

απευθείας τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας για την κορεάτικη μάρκα. Είναι βασισμένο στην γνώριμη πλέον πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform), ενώ αλλάζει το παιχνίδι εξασφαλίζονται πέρα από τις δυναμικές και μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 540+ km. Την ίδια στιγμή θα δέχεται εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 volt, που μεταφράζεται σε αυτονομία 239 km μέσα σε περίπου 15 λεπτά σύνδεσης σε αυτού τους είδους τους ταχυφορτιστές.

Διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση

Βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia, το EV9 αποστασιοποιείται πλήρως από τη λογική που γνωρίσαμε στο EV6 για παράδειγμα. Οι σχεδιαστές οραματίστηκαν εκ νέου ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV, ακολουθώντας τον πυλώνα σχεδίασης «Bold for Nature», που εμπνέει τον συνδυασμό στοιχείων από τον φυσικό και υλικό κόσμο. Συνεπώς και η εξωτερική όψη του EV9 προσφέρει «σύγχρονη ηρεμία» όπως λέει και η ίδια η Kia. Παρότι εξαιρετικά μεγάλο (συνολικό μήκος 5,1 μέτρα και μεταξόνιο 3,1 μέτρα), το μοντέλο δείχνει ιδιαίτερα στιβαρό, «καθαρό» σχεδιαστικά και πολύ πολύ σύγχρονο! Ελάχιστα στοιχεία συνδέονται με λεπτομέρειες που βρίσκουμε και σε άλλα αυτοκίνητα της Kia, όπως η μάσκα «Digital Tiger Face» που εδώ όμως τονίζεται από τη φωτιζόμενη με LED μάσκα και τους κάθετους προβολείς. Τα LED ημέρας δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο κινούμενο μοτίβο φωτισμού που θα υποδηλώνει το Digital Tiger Face της Kia για τα μελλοντικά μοντέλα EV.

Επίσης, παρά το τετραγωνισμένο σχήμα του, το EV9 προσφέρει έναν εντυπωσιακό αεροδυναμικό συντελεστή 0,28. Αυτό έχει επιτευχθεί εν μέρη και χάρη στο πρώτο 3D σμιλεμένο κάλυμμα δαπέδου της Kia, το οποίο διαθέτει κυρτό σχήμα μπροστά και κοίλο πίσω. Φυσικά στην αεροδυναμική επίδοση συμβάλλουν οι αεροδυναμικοί τροχοί και οι αεραγωγοί στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Το Kia EV9 θα διατίθεται είτε ως 7-θέσιο είτε ως 6-θέσιο, με μια ποικιλία επιλογών καθισμάτων δεύτερης σειράς. Η δεύτερη σειρά προσφέρει τέσσερις επιλογές καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένων 3θέσιων καθισμάτων, βασικού τύπου, χαλάρωσης καθώς και διθέσια ανεξάρτητα καθίσματα περιστρεφόμενου τύπου. Όταν είναι εξοπλισμένο με τα καθίσματα χαλάρωσης δεύτερης σειράς, το EV9 επιτρέπει στους επιβάτες της πρώτης και της δεύτερης σειράς να ξαπλώνουν, ενώ το SUV φορτίζεται. Με την επιλογή περιστρεφόμενου καθίσματος, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς περιστρέφονται κατά 180 μοίρες για να επιτρέψουν τις συνομιλίες με όσους κάθονται στην τρίτη σειρά.

Με έως 385 ίππους, 0-100 σε 5,3 δλ.

Το EV9 διαθέτει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που χρησιμοποιούν την τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς της Kia. Οι επιλογές περιλαμβάνουν μια μπαταρία 76,1 kWh σε συνδυασμό με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς ή μια μπαταρία 99,8 kWh που τοποθετείται στην έκδοση RWD Long Range αλλά και στην τετρακίνητη (AWD) εκδοχή. Το EV9 RWD Long Range χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων και 350 Nm (0-100 km/h σε 9,4’’) αλλά και μια πιο ισχυρή παραλλαγή της ίδιας έκδοσης με 217 ίππους και 350 Nm (0-100 km/h σε 8,2’’).

Η έκδοση AWD είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 385 ίππους και ροπή 600 Nm. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός επιτρέπει την επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα. Διαθέσιμη είναι και μια προαιρετική λειτουργία Boost, για αύξηση των επιδόσεων η οποία θα είναι διαθέσιμη για αγορά αργότερα στο Kia Connect Store. Η συνδυασμένη ροπή αυξάνεται στα 700 Nm τη ροπή, επιτρέποντας στο EV9 να επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα!

Ωστόσο το ηλεκτρικό SUV δεν είναι μόνο επιδόσεις. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του EV9 προσφέρει και εξαιρετική αυτονομία στα χαρτιά. Για παράδειγμα, η έκδοση RWD Long Range με τροχούς 19 ιντσών προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 541 km, σύμφωνα με το WLTP.

Με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3

Έστω και υπό προϋποθέσεις, το EV9 κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη αυτονομία. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού είναι το σύστημα Highway Driving Pilot (HDP) της Kia, το οποίο θα παρέχει στο EV9 GT- line  αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Δεκαπέντε αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων δύο lidars,  επιτρέπουν την ανίχνευση αντικειμένων σε ένα πλήρες οπτικό πεδίο 360 μοιρών για την άμεση αντίδραση στο δρόμο και σε άλλους χρήστες αποτρέποντας πιθανές συγκρούσεις.

Παρέχοντας έξυπνη, προληπτική βοήθεια σε πραγματικό χρόνο σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών, το σύστημα HDP Kia θα πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για την παροχή αυτονομίας Επιπέδου 3 σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να αυτοματοποιεί την οδήγηση όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει προσωρινά ένα διάλειμμα από τον έλεγχο του οχήματος.

Επιπλέον, το EV9 προσφέρει ασφάλεια και άνεση πριν και μετά την οδήγηση με χαρακτηριστικά όπως το Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance (RCCA) και το Parking Collision-Avoidance Assist (PCA). Τέλος, το Digital Key 2 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultra-Wide Band (UWB), επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίγουν και να εκκινούν το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιώντας το smartphone τους, ακόμη και όταν το κλειδί είναι στην τσέπη ή στην τσάντα τους.

Η Kia θα αρχίσει να δέχεται  προπαραγγελίες του EV9 για την αγορά της Κορέας το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ενώ  θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

#tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-7-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-8-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-4-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-1-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item7 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-5-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_3 .td-doubleSlider-2 .td-item8 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2023/03/Kia-EV9-6-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 8

The post Το EV9 είναι η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα