Η τετρακίνητη έκδοση του Volkswagen ID.4

Η Volkswagen ανακοινώνει τη διάθεση του ID.4 Pro Performance 4MOTION, το οποίο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και κίνηση στους τέσσερις τροχούς αποδίδει 265 ίππους και αυτονομία έως 517 χιλιόμετρα.

Η νέα τετρακίνητη έκδοση στη γκάμα του ηλεκτρικού ID.4 βασίζεται στο ID.4 Pro Performance

και διαθέτει μία συνδυαστική ισχύ 195 kW/265 PS. Μέχρι τώρα μόνο η κορυφαία έκδοση ID.4 GTX 4MOTION ήταν διαθέσιμη με τετρακίνητη μετάδοση.

Χάρη στην ύπαρξη ενός δεύτερου ηλεκτρικού μοτέρ στον εμπρός άξονα, η νέα και πιο ισχυρή εκδοχή της έκδοσης Pro, αποκτά τη δυνατότητα να μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η ύπαρξη τετρακίνησης στο ID.4 Pro 4MOTION βελτιώνει την πρόσφυση και αναβαθμίζει συνολικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Επίσης το μοντέλο με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και τετρακίνηση έχει αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες έλξης (1400 κιλά αντί για 1200 για κλίση 8%) και πλέον μπορεί να σύρει ένα μικρότερο μέσο ή ένα σκάφος.

Επίσης το τετρακίνητο ID.4 Pro προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα. Η βασική κινητήρια μονάδα είναι ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή εμπλοκή με τον πίσω άξονα. Η ισχύς που παράγει φθάνει τα 150 kW. Στον εμπρός άξονα υπάρχει ένας ασύγχρονος ηλεκτροκινητήρας ισχύος 80 kW και λειτουργεί ως μια πρόσθετη ενισχυτική μονάδα, η οποία μπορεί να ενεργοποιείται προσωρινά. Το ID.4 Pro 4MOTION εφοδιάζεται με μία μπαταρία των 77 kWh (καθαρό) και έχει αυτονομία που φθάνει τα 517 χιλιόμετρα, με βάση το πρότυπο WLTP. H τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h όπως και στο ID.4 GTX 4MOTION.

Όπως και στα άλλα μοντέλα της οικογένειας ID.4, η μέγιστη δυνατότητα φόρτισης είναι τα 135 kW. Έτσι σε έναν ταχυφορτιστή, η υψηλής τάσης μπαταρία μπορεί να φθάσει από το 5% έως το 80% της ενεργειακής της χωρητικότητας σε 36 λεπτά, αποκτώντας σε αυτή την περίπτωση αυτονομία για επιπλέον 337 χιλιόμετρα.

The post Η τετρακίνητη έκδοση του Volkswagen ID.4 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα