Η FREE PRESS της Βορ. Ελλάδας: Τεύχος #21

Καλό μήνα με ένα ακόμη τεύχος της free press έκδοσης του www.trcoff.gr. Διαβάστε και σε αυτό το τεύχος όλα τα τελευταία νέα από τον χώρο της αυτοκίνησης, μαζί με τις δοκιμές δύο μοντέλων που δείχνουν να πηγαίνουν κόντρα στην κρίση των καυσίμων.

Μετά την καταιγίδα ο ήλιος πάντα βγαίνει, ωστόσο φαίνεται ότι ακόμα η καταιγίδα δεν ξεκίνησε. Ο λόγος βέβαια για την αγορά του αυτοκινήτου, την αβεβαιότητα στις παραγωγές και φυσικά την πολύμηνη αναμονή των υποψήφιων αγοραστών στις αγορές καινούριων αυτοκινήτων. Η

οικονομική και ενεργειακή κρίση, η έλλειψη σε ημιαγωγούς – ναι, μας απασχολεί ακόμα το θέμα – και βεβαίως οι συγκρούσεις Ρωσίας και Ουκρανίας δυσκολεύουν συνεχώς την κατάσταση. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν… ή για να το θέσουμε αλλιώς, δεν υπάρχουν για όλους. Η ζήτηση είναι μεγάλη, ωστόσο τα εργοστάσια, πλέον συρρικνωμένα, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους τεράστιους όγκους.

Η αναμονή δεν δείχνει να βελτιώνεται και πλέον οι παραδόσεις καινούριων μοντέλων σε κάποιες μάρκες φτάνουν ακόμη και στο 2024. Όσο πιο δημοφιλές ένα μοντέλο, τόσο πιο μακριά η παράδοση, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πλέον η αναμονή 7-8 μηνών θεωρείται μεγάλη υπόθεση και προνομιούχοι όσοι παραλαμβάνουν νωρίτερα. Τουλάχιστον σε αυτοκίνητα που αφορούν το ευρύ κοινό. Και η κατάσταση δεν δείχνει να ομαλοποιείται για το 2023, με το ίδιο θέμα που βιώνουμε φέτος να συνεχίζεται και τη νέα χρονιά. Ποιος μπορεί να προβλέψει πότε θα έρθει το τέλος; Μάλλον καείς.

Η δική μας εκτίμηση είναι πως κάπου εκεί στις αρχές του 2024, και δεδομένου ότι θα έχουμε αποφύγει τα χειρότερα σενάρια του πολέμου, θα ξεκινήσει να ομαλοποιείται η κατάσταση. Οι επενδύσεις που γίνονται στο θέμα των ημιαγωγών θα αρχίσουν να αποδίδουν σε επίπεδο παραγωγής και σταδιακά οι χρόνοι παράδοσης θα μειωθούν. Αν και πάλι θα κάνουμε καιρό να ακούσουμε τη λέξη “ετοιμοπαράδοτο” σε καινούρια αυτοκίνητα.

Στα του τεύχους μας τώρα, οδηγούμε αυτό το μήνα δύο μοντέλα που δείχνουν να πηγαίνουν κόντρα στην κρίση των καυσίμων. Από τη μια έχουμε το cover story μας, το νέο Honda HR-V e:HEV, πλέον αποκλειστικά υβριδικό και από την άλλη το Seat Ibiza TGI που κινείται με φυσικό αέριο. Και τα δύο προσφέρουν ασυναγώνιστη οικονομία, στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της αγοράς: τα supermini και τα B-SUV.

Ξεφυλλίστε ψηφιακά και διαβάστε ακόμη για τα μοντέλα που αναμένουμε μέσα στο 2023, αλλά και νέες τεχνολογίες που θα κάνουν τα αυτοκίνητα εξυπνότερα και αποδοτικότερα στο κοντινό μέλλον.

Καλή ανάγνωση!

 Διάβασε το νέο τεύχος εδώ!

The post Η FREE PRESS της Βορ. Ελλάδας: Τεύχος #21 appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα