Opel Astra GSe με 225 ίππους

Το ισχυρότερο μοντέλο στη γκάμα του Opel Astra είναι το Astra GSe. Αποδίδει 225 ίππους, έχει μέση κατανάλωση μόλις 1,1 λτ/100 χλμ. (ναι, ένα κόμμα ένα) και βεβαίως είναι plug-in υβριδικό!

Μπορεί πριν κάποιες δεκαετίες τα σπορ Opel να είναι τον χαρακτηρισμό GSi και GS/E, ωστόσο οι καιροί αλλάζουν και πλέον

τη δική τους θέση στη γκάμα έχουν οι εκδόσεις GSe.  Όπου “e” βεβαίως σημαίνει πλέον “electric”. Μάλιστα στο εξής όλα τα δυναμικά, ηλεκτροκίνητα Opel θα λανσάρονται ως GSe, αρχής γενομένης με το Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe. Τα νέα μοντέλα θα προσφέρουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ οδηγικής άνεσης και επιδόσεων σε συνδυασμό με υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον.

Με ισχύ 225 hp και ροπή 360 Nm, τα μοντέλα υπόσχονται μέση κατανάλωση (κατά WLTP) στα 1,2-1,1 l/100 km, με εκπομπές CO2 στα 26-25 g/km. Και όπως συμβαίνει στα plug-in υβριδικά μοντέλα, το Astra GSe αναμένεται να είναι ανάμεσα στα καλύτερα αντίστοιχα μοντέλα ως προς την εκκίνηση από στάση, την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα.

Συγκριτικά με την υπόλοιπη οικογένεια Astra, τα μοντέλα GSe είναι ακόμα πιο ευέλικτα και ακριβή, έχοντας βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης, ανάρτησης και φρένων. Το πλαίσιο είναι επίσης ενισχυμένο, χαμηλωμένο κατά 10 χλστ. συγκριτικά με τα υπόλοιπα Astra, ενώ η σπορ ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης έχει γίνει αποκλειστικά για τα GSe. Νέα είναι τα ελατήρια και τα αμορτισέρ λαδιού της εμπρός και πίσω ανάρτησης, ρυθμισμένα για δυναμική οδήγηση, αλλά και για άνεση. Μάλιστα τα αμορτισέρ είναι της KONI με τεχνολογία FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης στις υψηλές συχνότητες.

Με νέα στιλιστικά στοιχεία

Σχεδιαστικά το πιο δυναμικό μοντέλο στη γκάμα του Astra είναι επίσης ξεχωριστό. Εκτός από τα λογότυπα GSe, υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου 18”, οι οποίες μάλιστα αντλούν έμπνευση από το ηλεκτρικό πρωτότυπο Manta GSe. Νέος είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα με επένδυση Alcantara. Πέραν του ότι είναι μοναδικά στο GSe, ενισχύουν περαιτέρω τη μακροχρόνια φήμη της Opel στα εργονομικά καθίσματα – κυρίως στην compact κατηγορία του Astra – χάρη στην πιστοποίηση AGR.

Η ονομασία “GSe” της Opel ήταν κατά παράδοση μία συντομογραφία του “Grand Sport Einspritzung” (Grand Sport Injection), όπως στο Opel Commodore GS/E και το Opel Monza GSE. Το GSe είναι τώρα το κορυφαίο, σπορ sub-brand της Opel, που αντιπροσωπεύει το “Grand Sport electric”. Συνδυάζοντας τις “fun-to-drive” αξίες με την κινητικότητα μηδενικών ρύπων, τα μοντέλα Opel GSe θα επαναπροσδιορίσουν την έννοια των επιδόσεων.

#tdi_5 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/09/opel-astra-gse-3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_5 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/09/opel-astra-gse-4-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_5 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/09/opel-astra-gse-5-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_5 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/09/opel-astra-gse-1-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } #tdi_5 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://trcoff.gr/wp-content/uploads/2022/09/opel-astra-gse-2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat; } 1 του 5

The post Opel Astra GSe με 225 ίππους appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα