VW Group: Εξελίξεις στις solid state μπαταρίες

15:32 8/1/2024 - Πηγή: Caroto
Η Volkswagen και η QuantumScape ανακοίνωσαν σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα των τεχνολογιών μπαταριών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τα επερχόμενα ηλεκτρικά κάπου το 2030.

Η πρόσφατη επιτυχημένη δοκιμή της μπαταρίας στερεάς κατάστασης (solid state) της QuantumScape στα εργαστήρια της PowerCo, η οποία ανήκει στη VW, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς μπαταριών. Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά από εκείνη της Hyundai.

Τα στοιχεία της

μπαταρίας με ξηρό ηλεκτρολύτη ξεπέρασαν τα μέχρι τώρα βιομηχανικά δεδομένα, αντέχοντας με επιτυχία πάνω από 1.000 κύκλους φόρτισης με εντυπωσιακή διατήρηση 95% της χωρητικότητάς. Αυτό υπερβαίνει σημαντικά τα συνήθη κριτήρια της βιομηχανίας που στοχεύουν σε 700 κύκλους φόρτισης με μέγιστη απώλεια 20% της χωρητικότητας.

Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της VW στην τεχνολογία μπαταριών στερεάς κατάστασης, θέτοντας υψηλά στάνταρ για εκτεταμένη εμβέλεια, γρήγορη φόρτιση και ελάχιστη απώλεια χωρητικότητας στο μέλλον.

Η τεχνολογία αυτή έχει προοπτικές να προσφέρει στα ηλεκτρικά οχήματα διάρκεια ζωής που ξεπερνά τα 500.000 χιλιόμετρα, αντιστοιχώντας με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Επίσης, το βάρος αναμένεται να μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%.

Η επόμενη φάση επικεντρώνεται στη βελτίωση των διαδικασιών κατασκευής με στόχο την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης αυτής της τεχνολογίας στα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της καινοτομίας στον κλάδο της κινητικότητας.

The post VW Group: Εξελίξεις στις solid state μπαταρίες appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα