BMW M2 CS: Πιο δυνατή από ποτέ και με τεχνολογία από M3/M4
Μετά από περίπου δύο χρόνια παρουσίας της νέας BMW M2 (G87), η M GmbH παρουσιάζει επίσημα την έκδοση CS με σαφή προσανατολισμό στις επιδόσεις και με τεχνολογικές λύσεις που φέρνουν στον νου την M4. Η παγκόσμια πρεμιέρα του έγινε πρόσφατα στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este,
Κάτω από το καπό της νέας M2 CS βρίσκεται ο γνωστός 3λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με δύο μονές τουρμπίνες (mono-scroll), ο οποίος αποδίδει πλέον 530 ίππους και 650 Nm ροπής.
Πρόκειται για αύξηση κατά 50 ίππους και 50 Nm σε σχέση με τη βασική M2, φτάνοντας έτσι στα ίδια επίπεδα με την M4 Competition xDrive. Η διαφορά εδώ είναι ότι η δύναμη μεταφέρεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου κιβωτίου M Steptronic με 8 σχέσεις και δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας.
Η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέτρηση με τη μέθοδο «1-foot rollout» (με το αυτοκίνητο να έχει διανύσει πρώτα 30,5 εκατοστά πριν αρχίσει η χρονομέτρηση) ρίχνει τον χρόνο στα 3,5 δευτερόλεπτα. Τα 200 χλμ./ώρα έρχονται σε 11,7 ή 11,4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 302 χλμ./ώρα χάρη στο στάνταρ πακέτο «M Driver».
Το πλαίσιο έχει δεχθεί αναβαθμίσεις για ακόμη καλύτερη απόδοση στην πίστα. Η M2 CS είναι χαμηλωμένη κατά 8 χιλιοστά σε σχέση με την απλή M2 και διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση με επαναρρυθμισμένα αμορτισέρ, τιμόνι και ενεργητικό διαφορικό.
Η ρύθμιση της ανάρτησης, του τιμονιού, του κινητήρα και του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης είναι πλήρως παραμετροποιήσιμη από τον οδηγό, με δυνατότητα επιλογής 10 επιπέδων ελέγχου ολίσθησης.
Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως το «M Drift Analyser» και ο ψηφιακός χρονόμετρος γύρων «M Laptimer», επιτρέποντας στον οδηγό να βελτιώσει την απόδοσή του στην πίστα.
Τα φρένα είναι ενισχυμένα με κόκκινες δαγκάνες, ενώ προαιρετικά προσφέρονται κάρμον δισκόπλακες. Οι τροχοί είναι σφυρήλατοι, βαμμένοι σε ματ χρυσό-μπρονζέ, 19 ιντσών μπροστά και 20 πίσω, με ελαστικά 275/35 ZR19 και 285/30 ZR20. Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ σπορ ελαστικών (πίστας ή Ultra Track) χωρίς κόστος.
Για μείωση του βάρους, η BMW χρησιμοποιεί ανθρακονήματα στην οροφή, στην πίσω πόρτα και στον διαχύτη. Οι καθρέφτες και το εσωτερικό της κεντρικής κονσόλας είναι επίσης κατασκευασμένα από κάρμπον, ενώ ο εμπρός προφυλακτήρας έχει μεγαλύτερους αεραγωγούς.
Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και το κόκκινο λογότυπο «M2 CS». Το βάρος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως σίγουρα θα είναι χαμηλότερο από τα 1.700 κιλά της στάνταρ M2.
Στο εσωτερικό, το ανθρακόνημα είναι το κυρίαρχο υλικό. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα Merino, διαθέτουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και φωτιζόμενο λογότυπο CS. Το τιμόνι είναι επίπεδο στο κάτω μέρος, επενδυμένο με Alcantara και με κόκκινη ένδειξη στην «ώρα 12». Το Curved Display της BMW ενσωματώνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και κεντρική οθόνη 14,9 ιντσών με αποκλειστικές M ενδείξεις. Το λογισμικό είναι το BMW OS 8.5 και υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.
Η λίστα του στάνταρ εξοπλισμού περιλαμβάνει head-up display με λειτουργία augmented reality, διζωνικό κλιματισμό, σύστημα Keyless, σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα Harman Kardon, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι. Παρά την αγωνιστική προσέγγιση, η M2 CS διατηρεί υψηλά επίπεδα άνεσης και τεχνολογίας.
Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα γίνει στο εργοστάσιο της BMW στο San Luis Potosí στο Μεξικό, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της M2. Οι κύριες αγορές του μοντέλου θα είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κίνα. Η παραγωγή θα είναι περιορισμένη, αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός. Η διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά στα τέλη του καλοκαιριού, με τιμή εκκίνησης τις 115.000 ευρώ στη Γερμανία.
BMW M2 CS 2025 (1)
BMW M2 CS 2025 (2)
BMW M2 CS 2025 (3)
BMW M2 CS 2025 (4)
BMW M2 CS 2025 (5)
BMW M2 CS 2025 (6)
BMW M2 CS 2025 (7)
BMW M2 CS 2025 (8)
BMW M2 CS 2025 (9)
BMW M2 CS 2025 (10)
BMW M2 CS 2025 (11)
BMW M2 CS 2025 (12)
BMW M2 CS 2025 (13)
BMW M2 CS 2025 (14)
BMW M2 CS 2025 (15)
BMW M2 CS 2025 (16)
BMW M2 CS 2025 (17)
BMW M2 CS 2025 (18)
BMW M2 CS 2025 (19)
BMW M2 CS 2025 (20)
BMW M2 CS 2025 (21)
Το άρθρο BMW M2 CS: Πιο δυνατή από ποτέ και με τεχνολογία από M3/M4 εμφανίστηκε πρώτα στο caroto.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Omoda και Jaecoo πατάνε γκάζι στην Ευρώπη!
- O “βασιλιάς” των C-SUV στην Ελλάδα – BMW X1 ή Toyota C-HR στην κορυφή;
- Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο οικονομικές χώρες για leasing ηλεκτρικών
- Το αυτοκίνητο που χρειάζεται 20 ώρες εργασίας μόνο για τη βαφή του
- Έρχονται ραβασάκια για πάνω από 600.000 αυτοκίνητα -Βαριά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες
- BMW M2 CS: Πιο δυνατή από ποτέ και με τεχνολογία από M3/M4
- Formula 1: H FIA θέλει να αλλάξει τις ταχύτητες στο pit lane
- Πτώση 1,2% στις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ε.Ε.
- Nέος CEO, αυτός θα αναλάβει τη διάσωση του Ομίλου Stellantis
- Honda: Ανάκληση για τα Civic, CR-V και ZR-V στην Ελλάδα – Πρέπει να ελεγχτεί η ηλεκτρική κρεμαγιέρα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Caroto
- Τελευταία Νέα Caroto
- BMW M2 CS: Πιο δυνατή από ποτέ και με τεχνολογία από M3/M4
- Πτώση 1,2% στις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ε.Ε.
- Alpine A390 GT & GTS: Με τρία ηλεκτρομοτέρ, τετρακίνηση και αυτονομία έως 555 χιλιόμετρα
- Ford Capri 286 PS RWD ER [test drive]
- Volvo XC70: Από station wagon σε SUV με plug-in χαρακτήρα και τεράστια αυτονομία
- Opel Frontera Gravel: Ηλεκτρικό crossover με εκτός δρόμου χαρακτήρα
- Γιατί δεν πρέπει να γεμίζεις με απλό νερό το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων
- Αγοράζουν τρακαρισμένα αυτοκίνητα για να ξεπλύνουν τα κλεμμένα
- Υπό έρευνα οι σχέσεις του Elon Musk με Ρωσία και Πούτιν
- Volvo: Ενσωμάτωση του Gemini και στενότερη συνεργασία με την Google
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Honda: Ανάκληση για τα Civic, CR-V και ZR-V στην Ελλάδα – Πρέπει να ελεγχτεί η ηλεκτρική κρεμαγιέρα
- Porsche: H επόμενη μέρα στην ηλεκτροκίνηση
- Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο οικονομικές χώρες για leasing ηλεκτρικών
- Nέος CEO, αυτός θα αναλάβει τη διάσωση του Ομίλου Stellantis
- Το φαινόμενο της «ελληνικής καρέκλας» ξαναχτύπησε -Ποιους περιμένει πρόστιμο 400 ευρώ
- Η Skoda σχεδιάζει την αναβίωση του θρυλικού Favorit
- Τα μεγάλα λάθη των οδηγών – Τι έδειξε έρευνα για ...
- Bentley: Η πιο ισχυρή Bentayga θα επιτρέπει ακόμα και drift – Ακούστε τον εκκωφαντικό ήχο της εξάτμισης (βίντεο)
- O “βασιλιάς” των C-SUV στην Ελλάδα – BMW X1 ή Toyota C-HR στην κορυφή;
- Το αυτοκίνητο που χρειάζεται 20 ώρες εργασίας μόνο για τη βαφή του