Το νέο Toyota Yaris Cross μοιάζει με RAV4 που μπήκε στο πλύσιμο

Και μας αρέσει πολύ! Μπορεί η Toyota να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο τρέχον μοντέλο, το οποίο ξεχωρίζει από το hatchback Yaris και διαθέτει τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα, αλλά η νέα έκδοση είναι ακόμα πιο όμορφη. Μοιάζει με το RAV4, απλώς σε σμίκρυνση. Μην κάνετε όμως όρεξη, το νέο Yaris Cross

προσανατολίζεται για τις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, παρουσιάστηκε στην Ινδονησία και δε θα έρθει στην ήπειρό μας. Βασισμένο στη (χαμηλότερων προδιαγραφών) πλατφόρμα DNGA, η οποία είναι μια φθηνότερη έκδοση της TNGA, πρόκειται να ανταγωνιστεί μοντέλα που δεν εισάγονται στην Ευρώπη, όπως το Hyundai Creta. Η Toyota αποκάλυψε το Yaris Cross το 2020 για την ευρωπαϊκή αγορά με εμφάνιση εμπνευσμένη από το Yaris (διαβάστε εδώ πώς είναι στην καθημερινότητα). Οι πωλήσεις πάνε πολύ καλά και το νέο μοντέλο δε σχετίζεται ουδόλως με την ευρωπαϊκή έκδοση.

Μπορεί να πρόκειται για ένα χειρότερο αυτοκίνητο από μηχανολογική πλευρά, αλλά η σχεδίαση είναι πιο ελκυστική. Τo RAV4 αποτελεί την κορωνίδα της γκάμας επί ευρωπαϊκού εδάφους και πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο εκπρόσωπο στα μεγάλα SUV (διαβάστε εδώ γιατί το λατρέψαμε). Το να επηρεάσει τη σχεδίαση του προσιτού B-SUV κρίνεται ως μια άκρως πετυχημένη κίνηση. Η ιαπωνική εταιρία το αποκαλεί “Urban SUV” με εσωτερικό που είναι “ευρύχωρο” και “σπορ”. Μπορεί να ακούγονται ως φράσεις κλισέ, αλλά όσο μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες, το εσωτερικό φαίνεται ευχάριστο και καλοφτιαγμένο, με κάθετη κονσόλα, κεντρική οθόνη 10.1 ιντσών, ψηφιακό ταμπλό επτά ιντσών και πολλούς διακόπτες, που μάλλον πλήττουν την εργονομία.

Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 4.320 χιλιοστά μήκος, 1.770 πλάτος και 1.615 ύψος, με μεταξόνιο 2.620. Το όχημα προσφέρει σχετικά αξιοπρεπείς γωνίες προσέγγισης (19º) κι αποχώρησης (28º) για την κατηγορία, που θα του επιτρέψουν να είναι κατάλληλο για λίγο πιο περιπετειώδεις εξορμήσεις, ειδικά εάν η Toyota αποφασίσει να προσφέρει μια Adventure έκδοση στο μέλλον. Το μοντέλο έρχεται με δύο επιλογές κινητήρα, η μία βενζίνης κι η άλλη υβριδική, με την ισχύ να καταλήγει στους μπροστινούς τροχούς είτε μέσω αυτόματης μετάδοσης είτε ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Το υβριδικό σύνολο διαθέτει λειτουργία EV, κατά την οποία το Cross κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για μικρή απόσταση. 

The post Το νέο Toyota Yaris Cross μοιάζει με RAV4 που μπήκε στο πλύσιμο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα