Θα πληρώνατε 42.000 € για ένα ηλεκτρικό Moke με τελική τα 80;

Η Moke International ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος την επιστροφή του μοντέλου Californian και τώρα η εταιρία αποκάλυψε ότι το ηλεκτρικό της όχημα θα ξεκινά από τα 41.900 δολάρια (42.000 € στα καθ’ ημάς). Το Moke Californian είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία κι οι πελάτες αρκεί να καταβάλουν επιστρεφόμενη προκαταβολή 990 $. Ωστόσο, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο κι η παραγωγή μικρή (μόλις 325 μονάδες ετησίως για ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες), οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν καλά να βιαστούν.

Το πρώτο Moke

κατασκευάστηκε από το 1964 ως το 1993, με κινητήρες από 850 κ.εκ. ως 1.3 λίτρα με 4άρι μηχανικό κιβώτιο. Το σημερινό θα είναι πολύ πιο οικολογικό, ευκολοδήγητο κι αθόρυβο. Ένας ηλεκτροκινητήρας στο πίσω μέρος αποδίδει 45 ίππους κι επιτρέπει επιτάχυνση από στάση στα 55 χλμ/ώρα σε 4.3″, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 80 χλμ/ώρα.

Ποτέ δε συγκλόνιζε με τις επιδόσεις του, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Θα μπορεί να κινηθεί άνετα στις ανωφέρειες των ελληνικών νησιών, αλλά μην επιχειρήσετε να γυρίσετε τα μεγαλύτερα από αυτά μονοκοπανιά. Με θεωρητική αυτονομία 129 χιλιόμετρα, εξασφαλίστε ότι θα φορτίζει όση ώρα απολαμβάνετε τις βουτιές σας. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε περίπου τέσσερις ώρες, αναφέρει το Carscoops.

The post Θα πληρώνατε 42.000 € για ένα ηλεκτρικό Moke με τελική τα 80; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα