Στο Ανόβερο βρίσκεται το πρώτο EV ασθενοφόρο στη Γερμανία

Νέο ηλεκτρικό όχημα διάσωσης χρησιμοποιεί από την Παρασκευή η πόλη του Ανόβερου στη Γερμανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αρχές, το όχημα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στο εύρος των 5.5 τόνων στην Ευρώπη, αναφέρει το ndr.de. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη μετατροπή του στόλου οχημάτων της πόλης σε φιλικό προς το περιβάλλον. Με τους 200 ίππους του, το ηλεκτρικό

ασθενοφόρο έχει καλύτερη επιτάχυνση από τα μοντέλα που καταναλώνουν πετρέλαιο, προφανώς πολύ πιο καθαρή λειτουργία και σίγουρα λιγότερους κραδασμούς από τον κινητήρα και τις αλλαγές ταχυτήτων, αλλά και λιγότερο θόρυβο από το μοτέρ. Όλα επιβαρυντικά στοιχεία για τον τραυματία που αισθάνεται πιο έντονα και με ενόχληση την παραμικρή αλλαγή στην κινητική κατάσταση.

Η αυτονομία του οχήματος κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 ​​χιλιομέτρων και για να μη βρεθεί ποτέ ξεφόρτιστο, εικάζουμε ότι θα είναι συνεχώς στην πρίζα όταν είναι σε αναμονή του επόμενου συμβάντος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Klinikum του Ανόβερου και για τον σκοπό αυτό, τοποθετήθηκαν σημεία φόρτισης στον χώρο των επειγόντων περιστατικών σε διάφορα υγειονομικά σημεία της πόλης. Δε θα χρησιμοποιούνται μόνο από το συγκεκριμένο ασθενοφόρο, αφού μελλοντικά όλο και περισσότερα οχήματα κοινής ωφελείας θα κινούνται με ηλεκτρισμό.

The post Στο Ανόβερο βρίσκεται το πρώτο EV ασθενοφόρο στη Γερμανία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα