Πρώην εργοστάσιο Pajero πωλείται σε εταιρία χαρτιού υγείας

Η Nikkei Asia αναφέρει ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα μεταβιβάσει τη γη και τις εγκαταστάσεις της στην Daio. Η Mitsubishi έκλεισε το συγκεκριμένο εργοστάσιο το 2020 και ήταν το πρώτο ιαπωνικό εργοστάσιο που έκλεισε από το 2001.

Στο αποκορύφωμά του, παρήγαγε 170.000 οχήματα ετησίως, αλλά οι πωλήσεις μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και το 2019, το εργοστάσιο παρήγαγε μόλις

63.000 οχήματα. Γενικά, η παραγωγή της Mitsubishi έχει πέσει τελευταία. Το 2021, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε μόλις 400.000 οχήματα στην Ιαπωνία, που είναι περίπου 30% λιγότερα σε σχέση με πριν την πανδημία. Η πώληση του εργοστασίου αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη μείωση των πάγιων δαπανών.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Pajero, ωστόσο, ζήτησαν από τη Mitsubishi να πουλήσει το εργοστάσιο σε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας. Μιας κι αυτό δεν κατέστη δυνατό, σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων θα επανατοποθετηθεί σε άλλες θέσεις εντός της εταιρείας, το δεύτερο ένα τρίτο θα εργαστεί σε άλλες εταιρίες και λίγο περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι έχουν αποδεχτεί την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Η Daio, εν τω μεταξύ, είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής χαρτιού προσώπου κι υγείας στην Ιαπωνία κι αύξησε την παραγωγική της ικανότητα κατά περισσότερους από 40.000 τόνους το μήνα πέρσι, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων που σχετίζεται με την πανδημία. 

The post Πρώην εργοστάσιο Pajero πωλείται σε εταιρία χαρτιού υγείας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα