Πωλείται η μοναδική Jaguar XJS Shooting Brake του οίκου Gucci

Μια Jaguar XJS που μετατράπηκε σε Shooting Brake από τον καροσερί Lynx θα δημοπρατηθεί σε λίγες μέρες στη δημοπρασία Goodwood Festival of Speed ​​της Bonhams. Η XJS έκανε πρεμιέρα το 1975 και πρόθυμος να προσφέρει στους πελάτες του κάτι μοναδικό, ο Lynx αποφάσισε να παρουσιάσει μια έκδοση Shooting Brake, λανσάροντας το όχημα το 1982 με την ονομασία Eventer. Το συγκεκριμένο

μοντέλο όμως είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα.

Εντυπωσιασμένος με το Lynx Eventer, ο πρώην διευθυντής σχεδιασμού κι αντιπρόεδρος της Gucci, Paolo Gucci, προσέγγισε τον Lynx και συνεργάστηκε μαζί του για να αναπτύξει μια ειδική παραλλαγή Gucci του Eventer. Το αυτοκίνητο παραγωγής παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1990, αλλά ο οίκος μόδας δεν ήθελε το όνομά του να συμπεριληφθεί στην ονομασία του νέου μοντέλου, έτσι αφαιρέθηκε όλη η επωνυμία Gucci και μάλλον τα τσούγκρισαν μεταξύ τους. Έτσι, ενώ υπήρχαν σχέδια για την κατασκευή 20 μονάδων, αυτές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, αφήνοντας αυτό εδώ ως το ένα και μοναδικό Gucci Eventer.Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει ιδιοκτήτη αρκετές φορές, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 αποκτήθηκε σε δημοπρασία από τον Ian Berg, λάτρη των Jaguar κι ιδιοκτήτη της Complete Classic Car Solutions. Ο Berg κατάφερε να προσλάβει δύο άτομα που συμμετείχαν στην αρχική δημιουργία του Gucci Eventer και ξεκίνησε μια μνημειώδη αποκατάσταση. Το αυτοκίνητο απογυμνώθηκε σε γυμνό μέταλλο και βάφτηκε ξανά σε δίχρωμο μπλε φινίρισμα με μια χρυσή λωρίδα να τρέχει κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό αποκαταστάθηκε επίσης και ξεχωρίζει με το έντονο μπλε δέρμα στα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών, το τούνελ μετάδοσης και το τιμόνι, που κάνουν αντίθεση με τις γκρι μοκέτες και το μπεζ τιμόνι και πατάκι.

The post Πωλείται η μοναδική Jaguar XJS Shooting Brake του οίκου Gucci appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα