Πανάκριβες Ferrari Monza SP κατέληξαν να μουλιάζουν στη βροχή

Ο YouTuber Varryx μοιράστηκε αυτήν την ενδιαφέρουσα ιστορία μαζί μας, αποδεικνύοντας ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά ακόμα κι αν είστε καλεσμένοι σε μια ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Ferrari, όπου όλα (υποτίθεται ότι) είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το αντάμωμα των ιδιοκτητών Monza πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, με περίπου 80 αυτοκίνητα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Το να βλέπεις ένα σωρό SP1 και SP2 να κοσμούν τον δρόμο με διαφορετικά χρώματα είναι ένα όμορφο αλλά αρκετά σπάνιο θέαμα.

Μετά από μια

ωραία διαδρομή στην ιταλική ύπαιθρο κάτω από τον μεσογειακό ήλιο, μια στάση σε ένα ακριβό εστιατόριο και διαμονή σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, η πανάκριβη παρέλαση κατέληξε στο Fiorano. Οι ιδιοκτήτες πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους για μια ομαδική φωτογραφία δίπλα στην πίστα, αλλά ο καιρός άλλαξε ξαφνικά.

Η βροχή άρχισε να πέφτει, απειλώντας το εκτεθειμένο εσωτερικό δεκάδων SP Monza. Οι εργαζόμενοι φαίνονται να τρέχουν σαν τρελοί, προσπαθώντας να βρουν μια λύση στο πρόβλημα. Δεν είναι σαφές εάν τα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιά από το νερό, αλλά ένα είναι σίγουρο – δεν είναι σχεδιασμένα για να σταθμεύουν έξω, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά, οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα ελέγξουν ξανά την πρόγνωση του καιρού.

Οι Ferrari Monza SP1 και SP2 παρουσιάστηκαν το 2018 ως μέρος της σειράς περιορισμένης παραγωγής Icona, με σχέδιο εμπνευσμένο από αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ο αριθμός των θέσεων, με τα δύο μοντέλα να έρχονται χωρίς οροφή. Τα μηχανικά μέρη είναι κοινά με τη Ferrari 812 Superfast/812 GTS , συμπεριλαμβανομένου του V12 κινητήρα που αποδίδει 810 ίππους.

Στην εποχή της, η τιμή για μια ολοκαίνουρια Monza SP ξεκινούσε από 1.58 εκατομμύρια ευρώ πριν φορτωθεί με έξτρα, αλλά πλέον πωλείται άνω των 2 εκατομμυρίων ως μεταχειρισμένη. Επίσης, η περιορισμένη διαθεσιμότητα (499 μονάδες) σήμαινε ότι προορίζονταν μόνο για τους πιο εκλεκτούς πελάτες της Ferrari.

The post Πανάκριβες Ferrari Monza SP κατέληξαν να μουλιάζουν στη βροχή appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα