Όλα τα Skoda RS στήνονται για μια ενδοοικογενειακή κόντρα (vid)

Η Skoda έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή οχημάτων επιδόσεων. Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει την κληρονομιά της με μοντέλα όπως το Kodiaq RS και Enyaq RS iV. Αυτά τα δύο μοντέλα είναι τα πιο πρόσφατα που εντάχθηκαν στη γκάμα επιδόσεων RS της μάρκας κι επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν τα πιο σπορ SUV που κατασκευάzει η Skoda. Αλλά στο πρόσφατο παρελθόν, η εταιρία είχε μερικά από τα καλύτερα γρήγορα και προσιτά μοντέλα στην αγορά

και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει τις RS ρίζες της από έναν αγώνα επιτάχυνσης μεταξύ όλων των μοντέλων Skoda RS που κυκλοφόρησαν ποτέ.

ENYAQ RS iV: χώροι, τετρακίνηση, 299 ίπποι, 500+ χλμ. αυτονομία

Το δημοφιλές κανάλι Carwow παρέταξε συνολικά οκτώ μοντέλα επιδόσεων Skoda από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικούς τύπους κινητήρων: βενζίνη, πετρέλαιο κι ηλεκτρικό, κάτι που κάνει αυτόν τον αγώνα dragster ακόμα πιο συναρπαστικό. Αλλά προτού σας αφήσουμε να απολαύσετε το βίντεο, ας ρίξουμε μια πολύ γρήγορη ματιά στους υποψηφίους .Το πιο ισχυρό από τα οκτώ αυτοκίνητα είναι το Enyaq RS iV, το οποίο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυασμένη ισχύ 299 ίππων. Είναι επίσης το βαρύτερο με 2.178 κιλά, το οποίο μπορεί να μην φαίνεται πολύ με τα σημερινά πρότυπα των ηλεκτρικών SUV, αλλά ένα Skoda Fabia RS πρώτης γενιάς ζυγίζει μόλις 1.315 κιλά. Φαίνεται βέβαια ως μοντέλο μιας άλλης εποχής, με τετρακύλινδρο κινητήρα turbodiesel 1.9 λίτρων με 130 ίππους κάτω από το καπό.

Υπάρχει επίσης ένα Fabia RS δεύτερης γενιάς με κινητήρα turbo βενζίνης 1.4 λίτρων. Τέσσερις γενιές Octavia RS βρίσκονται επίσης στη γραμμή εκκίνησης, η παλαιότερη από τις οποίες τροφοδοτείται από τον πολυφορεμένο πενταβάλβιδο turbo των 1.8 λίτρων. Η δεύτερη γενιά Octavia RS που παρουσιάζεται στο βίντεο έχει προδιαγραφές TDI, που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων. Τα μοντέλα Octavia RS τρίτης και τέταρτης γενιάς έχουν τον ίδιο κινητήρα βενζίνης TSI 2.0 λίτρων με 245 ίππους. Το ίδιο μοτέρ βρίσκεται κάτω κι από το καπό του Kodiaq RS, με την ισχύ να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς.

Λοιπόν, ποιο αυτοκίνητο κερδίζει τον αγώνα drag; Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο νικητής δεν είναι το πετρελαιοκίνητο Fabia RS.

The post Όλα τα Skoda RS στήνονται για μια ενδοοικογενειακή κόντρα (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα