Οδηγός Vitara κάνει brake check σε ασθενοφόρο & καταδικάζεται

Ένας οδηγός Suzuki Vitara στη Μεγάλη Βρετανία καταδικάστηκε για την αντικοινωνική του συμπεριφορά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν dashcam τον συνέλαβε να παρεμποδίζει εσκεμμένα ένα ασθενοφόρο που προσπαθούσε να ανταποκριθεί σε κλήση. Σύμφωνα με την αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση, η υπηρεσία ασθενοφόρων του South Central στάλθηκε για να ανταποκριθεί σε κλήση για έναν άνδρα που είχε καταρρεύσει. Καθ’ οδόν προς το σημείο, με τα φώτα και τις σειρήνες

ενεργοποιημένα, το ασθενοφόρο προσπέρασε το Suzuki που οδηγούσε ο Albert Butler. Αυτό προφανώς τον εξόργισε καθώς στη συνέχεια προσπέρασε το ασθενοφόρο, μπήκε μπροστά του και μετά πάτησε φρένο. Καθώς τα δύο οχήματα συνέχιζαν προς την ίδια κατεύθυνση, εκτός από brake check, ο Butler οδηγούσε στη μέση του οδοστρώματος, προκειμένου να μην επιτρέψει στο ασθενοφόρο να το περάσει.

WATCH THIS

Albert Butler, 38, of Windermere Road, Reading was sentenced to a suspended prison sentence, fined and given community service for this shocking driving which deliberately impeded the progress of an ambulance.

More here https://t.co/IkLsixuQkB

Video below https://t.co/XcXyp2DYQA

— Thames Valley Police (@ThamesVP) November 9, 2022

Ο Butler ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και παρακώλυση κυκλοφορίας και το δικαστήριο του Reading Crown τού επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών (με αναστολή) και 200 ​​ώρες απλήρωτης κοινωνικής εργασίας που πρέπει να ολοκληρωθεί σε περίοδο 18 μηνών. Του κατασχέθηκε η άδεια οδήγησης για τρία χρόνια και του επιβλήθηκε πρόστιμο 688 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Matt Cadmore δήλωσε ότι «ο τρόπος οδήγησης του Butler ήταν εντελώς απαράδεκτος. Προσπαθώντας σκόπιμα να εμποδίσει την πορεία αυτού του ασθενοφόρου, έθετε άλλους χρήστες του δρόμου σε μεγάλο κίνδυνο και ταυτόχρονα καθυστερούσε ένα όχημα έκτακτης ανάγκης που βρισκόταν καθ’ οδόν για επείγουσα ιατρική κατάσταση». Πρόσθεσε ότι «τα δευτερόλεπτα μπορούν να κάνουν τη διαφορά όταν ένα ασθενοφόρο είναι σε κλήση έκτακτης ανάγκης κι οι καθυστερήσεις που προκάλεσε ο Butler θα μπορούσαν να είχαν σημαντικές επιπτώσεις στον ασθενή που είχε ανάγκη».

Ο Mark Ainsworth, Διευθυντής Επιχειρήσεων της South Central Ambulance Service NHS Foundation Trust, χαρακτήρισε το περιστατικό το χειρότερο που έχει δει ποτέ και πρόσθεσε ότι «οι παράλογες κι ανεύθυνες ενέργειες που έπραξε ο κατηγορούμενος θέτουν τον εαυτό του, τους άλλους χρήστες του δρόμου και το πλήρωμα του ασθενοφόρου μας σε κίνδυνο σοβαρού ή θανάσιμου τραυματισμού».

The post Οδηγός Vitara κάνει brake check σε ασθενοφόρο & καταδικάζεται appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα