Ο Πρόεδρος Biden ζητά τρίμηνη αναστολή στον φόρο καυσίμων

Ο Πρόεδρος Biden καλεί το Κογκρέσο να αναστείλει τον ομοσπονδιακό φόρο στα καύσιμα για τρεις μήνες, κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει στους οδηγούς 18.4 σεντς ανά γαλόνι βενζίνης και 24.4 σεντ ανά γαλόνι ντίζελ. Σχεδιασμένη για να δώσει στους Αμερικανούς μια μικρή οικονομική ανακούφιση, η προτεινόμενη αναστολή του φόρου θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι ο φόρος των καυσίμων χρησιμοποιείται για τη στήριξη του Ταμείου Αυτοκινητοδρόμων, ο Biden προτείνει τη «χρήση άλλων εσόδων» για να καλυφθεί το αναμενόμενο έλλειμμα των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε

ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι «Ο Πρόεδρος Biden κατανοεί ότι το μέτρο από μόνο του δε θα ισοσταθμίσει την αύξηση του κόστους των καυσίμων. Αλλά ο Πρόεδρος πιστεύει ότι σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, που ο πόλεμος στην Ουκρανία επιβάλλει επιπλέον κόστος στις αμερικανικές οικογένειες, το Κογκρέσο θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να παρέχει στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα μια επιπλέον ανάσα».

Πρατηριούχος μπερδεύει τα δεκαδικά στην τιμή, πουλάει τσάμπα

Εκτός από την πρόταση μιας ομοσπονδιακής αργίας του φόρου, ο Πρόεδρος Biden θέλει οι πολιτειακές και τοπικές εξουσίες να παρέχουν πρόσθετη ανακούφιση στους οδηγούς. Η διοίκηση προτείνει να αναστείλουν τους δικούς τους φόρους καυσίμων ή να βοηθήσουν τους καταναλωτές με άλλους τρόπους, όπως η προσφορά αντισταθμιστικών μέτρων.

Ενώ οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ συνεχίζουν να υποχωρούν από τα υψηλά ρεκόρ στα οποία έφτασαν τις προηγούμενες μέρες, δεν είναι φθηνές σε καμία περίπτωση, καθώς η εθνική μέση τιμή ενός γαλονιού βενζίνης είναι 4.955 $, ήτοι 1.886 $ περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, ακόμη και με την αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου, οι οδηγοί θα εξοικονομούν μόνο 3.68 $ για πλήρωση 20 γαλονιών.

Παρά την υποστήριξη της αργίας του φόρου των καυσίμων, ο Λευκός Οίκος είπε ότι «ο Πρόεδρος κατανοεί ότι οι προσπάθειές μας για αύξηση της παραγωγής ενέργειας βραχυπρόθεσμα πρέπει να συνδυαστούν με μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσπάθειες για τη μετάβαση της οικονομίας μας μακριά από τα ορυκτά καύσιμα που εκμεταλλεύονται ολιγάρχες και να προσανατολιστεί στην καθαρή ενέργεια».

The post Ο Πρόεδρος Biden ζητά τρίμηνη αναστολή στον φόρο καυσίμων appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα