Ο Erdoğan ζήτησε από τον Musk εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία !!!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, να κατασκευάσει εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στη γείτονα. Βέβαια, το παραπάνω σενάριο δεν είναι και πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα χώρες που εκπλιπαρούν να φιλοξενήσουν τα νέα εργοστάσια της Tesla, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας που φαίνεται να έχει το προβάδισμα. 

Ο

Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdoğan, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Elon Musk στον 36όροφο ουρανοξύστη Turkish House (ή αλλιώς Turkevi Center), πολύ κοντά στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Ο Erdoğan βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ παρευρίσκεται στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Εκτός από το αίτημα του εργοστασίου δε γνωρίζουμε τι άλλο κουβέντιασαν οι δύο άνδρες. Το Reuters σημειώνει ότι ο πρωτοπόρος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επί του παρόντος έξι εργοστάσια σε όλο τον κόσμο κι έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα ακόμα στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Nuevo Leon. Τον Μάιο, ο Musk ανέφερε ότι η εταιρία του επρόκειτο να επιλέξει μια  ακόμα τοποθεσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Ινδία φέρεται να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να φιλοξενήσει το νέο εργοστάσιο. Η Tesla είχε αρχικά σχεδιάσει να εξάγει τα ηλεκτρικά της οχήματα στην Ινδία, αλλά αφού οι τοπικοί αξιωματούχοι απέρριψαν το αίτημά της για άρση των δασμών εισαγωγής, άρχισε να συζητά τη δυνατότητα κατασκευής εργοστασίου EV στην Ινδία. Ενδέχεται μάλιστα να επιφορτιστεί με την κατασκευή του πολυαναμενόμενου προσιτού EV της μάρκας, αξίας 25.000 δολαρίων (23.500 ευρώ).

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας να ενθαρρύνει την Tesla να επεκτείνει το αποτύπωμά της στη χώρα αποτελεί έκπληξη δεδομένης της ίδρυσης της Togg, του πρώτου εγχώριου κατασκευαστή EV της χώρας. Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την παραγωγή και τις παραδόσεις του SUV T10X νωρίτερα φέτος και μάλιστα αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους, αφού αναφέρεται ότι έγιναν περισσότερες από 177.400 προπαραγγελίες τις πρώτες 21 ημέρες της διάθεσής του.

The post Ο Erdoğan ζήτησε από τον Musk εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία !!! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα