Νέα Υόρκη: στέλνει ξανά στην πρέσα μοτοσικλέτες και γουρούνες

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams προΐστατο σε μια εκδήλωση, κατά την οποία μια μπουλντόζα πολτοποίησε τα κατασχεθέντα οχήματα, περνώντας από πάνω τους και καταστρέφοντάς τα, ώσε να διασφαλίσει ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στους δρόμους.

Η επίδειξη δύναμης έρχεται ως μέρος της καταστολής της κυκλοφορίας των παράνομων χωμάτινων μοτοσικλετών κι ATV σε όλη τη Νέα

Υόρκη, που κατακλύζουν τους δρόμους με αναβάτες να επιδίδονται σε παρανομίες, προκαλώντας ηχορύπανση και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των υπόλοιπων χρηστών.

«Σήμερα, καθώς στεκόμαστε στη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας, απελευθερωνόμαστε από αυτά τα καταστροφικά μηχανήματα που βρίσκονται στους δρόμους μας. Θα συντριβούν σήμερα για να μην μπορέσουν ποτέ να τρομοκρατήσουν ξανά την πόλη μας», δήλωσε ο Adams σε συνέντευξη Τύπου. «Θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα και τελικά θα ανακυκλωθούν».

Η επίτροπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης Keechant Sewell πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει κατασχέσει πάνω από 2.000 από αυτά τα παράνομα οχήματα σε όλη την πόλη από τον Ιανουάριο. Αυτό είναι σχεδόν 80% περισσότερο από ό,τι είχε κατασχεθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ο Adams συμπλήρωσε ότι η πόλη αποφάσισε να μην πουλήσει ή να δωρίσει τα dirt bikes και τα ATV που κατασχέθηκαν για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν μόνιμα εκτός των δρόμων. Πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά δεν έχουν ασφάλιση και προέτρεψε τους αντιπροσώπους ATV να ζητούν απόδειξη ασφάλισης κι έγγραφα έκδοσης πινακίδων πριν τα πουλήσουν.

«Είναι απερίσκεπτο και παράνομο», πρόσθεσε η Sewell. «Βάζουν τους πάντες σε κίνδυνο. Τους άλλους οδηγούς, τους επιβάτες, τους πεζούς και βέβαια τους ίδιους τους αναβάτες».

The post Νέα Υόρκη: στέλνει ξανά στην πρέσα μοτοσικλέτες και γουρούνες appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα