Κατασχέθηκε θωρακισμένη Maybach 600.000 € Ρώσου ολιγάρχη

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα Corriere della Sera, το όχημα κατασχέθηκε στο πλαίσιο κυρώσεων κατά ολιγαρχών που φέρονται να έχουν στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin. Το όχημα εικάζεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά ξένων αξιωματούχων κατά τη διάρκεια μυστικών επισκέψεων στη Σαρδηνία, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Putin. Θα μπορούσε επίσης να είχε χρησιμοποιηθεί από τον πρώην πρόεδρο Demitri Medvedev

ή τις κόρες του Putin.

Η Mercedes-Maybach S 650 Guard VR10 διαθέτει τεράστια ελαστικά για να αντέχει το βάρος του αυτοκινήτου (υπερδιπλάσιο της εργοστασιακής έκδοσης), ενώ μπορεί να αντέξει πυρά πολυβόλων κι εκρηκτικά. Τα παράθυρα έχουν πάχος 10 εκατοστά κι απαιτούν ενισχυμένα μοτέρ για να ανοιγοκλείσουν, ενώ οι πόρτες ανοίγουν μόνο με υδραυλική υποβοήθηση.

Ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι θωρακισμένο κι η ονομασία VR10 σημαίνει ότι το όχημα έχει κατασκευαστεί για να αντέξει την έκρηξη δύο χειροβομβίδων που εκρήγνυνται ταυτόχρονα.

στη φωτογραφία η εργοστασιακή Mercedes-Maybach S 650

Το τέρας των 5 τόνων τροφοδοτεί ένας V12 6.0 λίτρων απόδοσης 620 ίππων. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης έναν συναγερμό που τρυπάει τα αυτιά και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους επιβάτες, ένα σύστημα επικοινωνίας και, τέλος, ένα σύστημα φιλτραρίσματος αέρα σε περίπτωση επίθεσης με δηλητηριώδη αέρια.

Η Mercedes αγοράστηκε στη Σαρδηνία το 2018 στο ποσό των 600.000 € κι ανήκε στον Alisher Usmanov. Ο 69χρονος ήταν πρώην μέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας Arsenal και κάποτε λεγόταν ότι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου. Η περιουσία του εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ κι έχουν κατασχεθεί κι άλλα περιουσιακά στοιχεία του στη Σαρδηνία, συμπεριλαμβανομένων έξι ακόμη αυτοκινήτων και ενός συγκροτήματος 17 εκατομμυρίων ευρώ στον Κόλπο του Pevero, ακριβώς νότια του Porto Cervo.

The post Κατασχέθηκε θωρακισμένη Maybach 600.000 € Ρώσου ολιγάρχη appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα