Ιταλία: κανένα νόημα, μόνο ζημιά από την απαγόρευση των ΜΕΚ

Η Ιταλία ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να βάλει φρένο στην προτεινόμενη απαγόρευση της Κομισιόν για την πώληση οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Matteo Salvini, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι κάτι τέτοιο δεν έχει «οικονομικό, περιβαλλοντικό ή κοινωνικό νόημα». Ο Salvini — ο οποίος είναι γνωστός για τη στάση του κατά της ΕΕ και κάποτε χαρακτήρισε τον Vladimir Putin ως «τον καλύτερο πολιτικό στον κόσμο» — πιστεύει ότι η ατζέντα της ΕΕ δε βοηθά ουσιαστικά

το περιβάλλον, αποκαλώντας την «ψευδοπεριβαλλοντικό φονταμενταλισμό». Ο πολιτικός τόνισε επίσης ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας της απαγόρευσης των πωλήσεων.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Salvini αμφισβήτησε επίσης την πρόθεση της ΕΕ να εισάγει τα πρότυπα ρύπων Euro7 έως το 2025, τα οποία στοχεύουν στη μείωση της ποσότητας των οξειδίων του αζώτου που εκπέμπονται κατά επιπλέον 25%. Είναι μια γνώμη που συμμερίζεται με τον Carlos Tavares, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stellantis, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι το επιπλέον βήμα θα επιβραδύνει τη μετάβαση του κλάδου στην ηλεκτροκίνηση.

Με τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας να φτάνουν σε νέα υψηλά κι ορισμένες περιοχές της Ευρώπης να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος τον χειμώνα, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μιας πλήρους ενεργοποίησης της μετακίνησης με ηλεκτρικά οχήματα . Η Ελβετία εξετάζει ήδη τις απαγορεύσεις των ηλεκτρικών οχημάτων εάν δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η ζήτηση για ρεύμα τους επόμενους μήνες, καθώς διαφαίνεται η πιθανότητα ενεργειακής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία έχει επιδείξει εδώ και καιρό αντίρρηση ενάντια στον στόχο της ΕΕ για σταδιακή κατάργηση των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Νωρίτερα φέτος, η Ιταλία ήταν μέρος ενός συνασπισμού χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας, οι οποίες πρότειναν την αναβολή της ημερομηνίας διακοπής πώλησης οχημάτων ορυκτών καυσίμων για το 2040.

The post Ιταλία: κανένα νόημα, μόνο ζημιά από την απαγόρευση των ΜΕΚ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα