Η θρυλική Alfa Romeo Alfetta επιστρέφει ως ηλεκτρικό hatchback

Μιλώντας με το ιταλικό περιοδικό Quattroruote, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι θέλει να επαναφέρει στην αγορά το θρυλικό λογότυπο της Alfetta, αν και πιθανότατα οι φανατικοί οπαδοί της μάρκας να μην πετάξουν τη σκούφια τους μαθαίνοντας ότι το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Ως hatchback, θα είναι το αδελφό (αν και

λίγο χαμηλότερο) μοντέλο της πρόσφατα λανσαρισμένης Alfa Romeo Tonale.

«Η Alfa Romeo δε θα έχει μόνο την Tonale στο C-segment», δήλωσε ο Imparato. «Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω μια Alfetta», προσθέτοντας ότι θα έχει μια «πολύ δυναμική» εμφάνιση αν μπει στην παραγωγή. Αυτά είναι καλά νέα, καθώς οι παλιές Alfetta άφησαν εποχή, τόσο για την ομορφιά τους, όσο και για τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά.

Το όνομα Alfetta (που μεταφράζεται ως “μικρή Alfa” στα ιταλικά) χρησιμοποιήθηκε αρχικά για το F1 μονοθέσιο Alfa Romeo Tipo 159 Alfetta, αλλά αργότερα φώλιασε σε μια σειρά από μοντέλα παραγωγής. Το 1972, η Alfa κυκλοφόρησε τη sedan Alfetta, αλλιώς γνωστή ως Berlina, αλλά είναι οι εκδόσεις hatchback GT και GTV που έμειναν στις ψυχές των θαυμαστών της μάρκας. Προσφέρθηκαν με διάφορους κινητήρες, από έναν τετρακύλινδρο 1.6 λίτρων έως έναν V6 3.0 λίτρων, ακόμη κι έναν V8 2.6 λίτρων. Αλλά κανένα θερμικό μοτέρ δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα της σύγχρονης αναβίωσης, η οποία αναμένεται να φτάσει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά η πιο οικονομική – λογική επιλογή θα ήταν πιθανότατα να βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα STLA που θα υποστηρίξει τη νέα ηλεκτρική Delta του 2028 από τη συμπατριώτισσα Lancia.

Ο Imparato γνωρίζει ότι η εισαγωγή ενός νέου ηλεκτρικού hatchback στην γκάμα μπορεί να είναι μια πρόκληση τη στιγμή που όλα τα μοντέλα ψηλώνουν, λέγοντας ότι μια Alfetta θα μπορούσε να αποτελέσει «μια εξαίρεση στο προϊοντικό πλάνο της ιταλικής εταιρίας». Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Alfa περιλαμβάνει το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο κι αυτά τα μοντέλα έχουν ήδη αποφασιστεί. Αυτό σημαίνει ότι η αναβίωσης της Alfetta μπορεί να πάρει πολύ καιρό.

Ο Imparato λέει ότι η Alfa Romeo θα αποφασίσει τον Σεπτέμβριο για το product plan των ετών 2028-2030. Δυνητικά, τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφασιστεί το μέλλον της Alfetta, αλλά ακόμα κι έτσι, το νωρίτερο που θα έφτανε στις εκθέσεις της ιταλικής μάρκας θα είναι το 2028. Ωστόσο, έχουμε ελπίδες. Ο Imparato έχει εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία του για την αναβίωση του ονόματος GTV κι είτε αυτό φτάσει ως coupe που ανταγωνίζεται τη BMW i4 είτε ως hatchback που θα κοντράρει το Volkswagen ID.X, φαίνεται ότι η Alfa θα έχει τελικά κάτι περισσότερο από ένα μοναχικό sedan και μερικά crossover στην γκάμα της.

The post Η θρυλική Alfa Romeo Alfetta επιστρέφει ως ηλεκτρικό hatchback appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα