Η νέα Ford Mustang Mach-E μπορεί να γίνει η ιδανική νεκροφόρα

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δε λαμβάνει χώρα μόνο στην αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά κάνει θραύση και στα γραφεία τελετών. Κι είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Οι νεκροφόρες τείνουν να ταξιδεύουν μόνο μικρές αποστάσεις, επομένως η αυτονομία δεν αποτελεί πρόβλημα, ενώ η ομαλότητα, η σιωπηλή λειτουργία κι η έλλειψη καυσαερίων ενός EV τα καθιστούν απόλυτα κατάλληλα για πομπές με τους τεθλιμμένους συγγενείς να ακολουθούν.

Αθόρυβα, γρήγορα, οικονομικά, οικολογικά: το Tesla Model 3 είναι η τέλεια νεκροφόρα!

Το νέο δημιούργημα

του διάσημου Βρετανού κατασκευαστή νεκροφόρων Coleman Milne ονομάζεται Etive και βασίζεται στη Ford Mustang Mach-E. Η εταιρία προσφέρει ήδη μία αντίστοιχη κατασκευή βασισμένη στο Tesla Model S, αλλά με τα μυώδη φτερά και τη στενή γραμμή παραθύρων, η Mustang φαίνεται να είναι γεννημένη για αυτή τη δουλειά.

Η γραμμή οροφής του Mach-E που μοιάζει με coupe αποτελεί μία καλή βάση για την επέκταση κι ο επιπλέον όγκος ενσωματώνεται σχετικά αρμονικά, ενώ υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ του θαλάμου των ζώντων από τον χώρο των τεθνεώτων. Χρησιμοποιώντας την εργοστασιακή μπαταρία των 75 kWh, η αυτονομία έχει μειωθεί στα 320 χιλιόμετρα από τα 440 που είναι στο κανονικό μοντέλο, απόρροια του επιπλέον βάρους και της χειρότερης αεροδυναμικής. Ο χαμηλός ρυθμός φόρτισης, μόλις 115 kW, σημαίνει ότι χρειάζεται 38 λεπτά για να φτάσει ξανά στο 80%. Σπανίως όμως βιάζονται οι πελάτες.

Αν πάλι θέλετε κάτι πιο φασαριόζικο στην κηδεία σας, υπάρχει νεκροφόρα BMW M5 με V10 500+ ίππων κι είναι ελληνική!

Αν ο Coleman Milne αποφασίσει να μεγεθύνει λίγο περισσότερο το πίσω μέρος, θα υπάρχει αρκετός χώρος για να μεταφέρει μια θερμική Mustang, όταν η Ford αποφασίσει να εξηλεκτρίσει πλήρως την γκάμα της.

The post Η νέα Ford Mustang Mach-E μπορεί να γίνει η ιδανική νεκροφόρα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα