Η ανανεωμένη Porsche Cayenne ξεχειλίζει το ταμπλό της με οθόνες

H Taycan εισήγαγε την Porsche στο μέλλον και τώρα η Cayenne ακολουθεί τα βήματά της. Πριν από το επίσημο ντεμπούτο της στις 18 Απριλίου, η γερμανική εταιρία αποκάλυψε το εσωτερικό του facelift crossover. Οι αλλαγές γίνονται αμέσως εμφανείς καθώς η Cayenne του 2024 υιοθετεί έναν ολοκαίνουριο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.6 ιντσών. Διαθέτει έως κι επτά διαφορετικές οθόνες που κυμαίνονται από μινιμαλιστικούς μετρητές έως

επιλογή νυχτερινής όρασης.

Στη μέση βρίσκεται ένα σύστημα infotainment 12.3 ιντσών, το οποίο διαθέτει Android Auto κι Apple CarPlay, καθώς κι Apple Music και Spotify. Το σύστημα διαθέτει επίσης μια νέα λειτουργία βίντεο στο αυτοκίνητο, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να παρακολουθούν το αγαπημένο τους θέαμα όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η προσθήκη μιας προαιρετικής οθόνης 10.9 ιντσών μπροστά από τον συνοδηγό, η οποία του επιτρέπει να χειρίζεται το σύστημα πλοήγησης, να παρακολουθεί βίντεο, ενώ για να αποφευχθεί η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, το περιεχόμενο της οθόνης δεν είναι ορατό σε αυτόν.

Αφήνοντας κατά μέρος τις οθόνες, η Cayenne του 2024 υιοθετεί μια ολοκαίνουρια «Porsche Driver Experience». Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά αναλογικά χειριστήρια κι είναι τοποθετημένα σε κοντινή απόσταση στον οδηγό. Ένα νέο κουμπί start/stop κινητήρα βρίσκεται αριστερά από το τιμόνι, ενώ ένας μινιμαλιστικός επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Μέχρι πρότινος, ο επιλογέας ήταν τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα κι η μετατόπισή του απελευθέρωσε τους σχεδιαστές ώστε να φανταστούν ξανά εξαρχής τον χώρο της κεντρικής κονσόλας. Τώρα φιλοξενεί μινιμαλιστικά χειριστήρια κλιματισμού, τα οποία συνδυάζουν αναλογικά και ψηφιακά στοιχεία με ένα «εκλεπτυσμένο σχέδιο μαύρου πάνελ». Υπάρχουν επίσης «κουμπιά» αφής, ένας φυσικός ελεγκτής έντασης του ήχου και πρόσθετος χώρος αποθήκευσης. Δε λείπουν οι χειρολαβές, απόλυτα χρήσιμες όταν ο οδηγός αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το χαρισματικό πάτημα της Cayenne εντός δρόμου ή (σπανιότερα) όταν αποφασίσει να βγει εκτός.

Επιστρέφοντας στο τιμόνι, είναι δανεικό από την 911 κι έχει πιο στοχευμένη σχεδίαση. Διαθέτει έναν διακόπτη για τα διάφορα modes οδήγησης, ο οποίος προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις Normal, Off-Road, Sport και Sport Plus. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η Cayenne προσφέρει ταχύτερη επαναφόρτιση. Ωστόσο, δε μιλάμε για το πόσο γρήγορα φορτίζει την μπαταρία της αλλά για τον νέο ασύρματο φορτιστή smartphone 15 watt. Επιτρέπει στα σύγχρονα τηλέφωνα να επαναφορτίζονται πιο γρήγορα κι η Porsche μπόρεσε να αυξήσει την ισχύ χάρη στη χρήση ενός «ψυχώμενου χώρου αποθήκευσης smartphone». Οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εκεί, καθώς η Cayenne διαθέτει δύο νέες θύρες USB-C στην μπροστινή θήκη αποθήκευσης καθώς κι άλλες δύο στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Όλα προσφέρουν μια λειτουργία γρήγορης φόρτισης, η οποία θα σας βοηθήσει να μειώσετε το χρόνο που πρέπει να παραμένετε συνδεδεμένοι στην πρίζα.

The post Η ανανεωμένη Porsche Cayenne ξεχειλίζει το ταμπλό της με οθόνες appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα