Ετοιμάζεται καυτή έκδοση του ID.3, θα ονομάζεται GTX, τρέμε GTi

Μιλώντας στην παρουσίαση του νέου SUV ID.5 στην Αυστρία, ο εκπρόσωπος της σειράς προϊόντων της Volkswagen, Martin Hube, σημείωσε ότι η παρουσίαση του ID.3 GTX θα συμπέσει με το facelift του ID.3 και θα γίνει το 2023, μας ενημερώνει το Auto Express. Η επωνυμία GTX της γερμανικής εταιρίας σηματοδοτεί τα γρήγορα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της, σε αντιστοιχία με τα GTi στα θερμικά μοντέλα.

Το νέο μοντέλο θα μοιράζεται τους δύο ηλεκτροκινητήρες με τα SUV ID.4 GTX και ID.5 GTX , οι οποίοι έχουν συνδυασμένη ισχύ 299 ίππων και χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh. Αυτό το επίπεδο ισχύος τοποθετεί το ID3.X μεταξύ του Golf GTi και του Golf R από πλευράς επιδόσεων. Λόγω του χαμηλότερου βάρους, του μικρότερου και πιο αεροδυναμικού αμαξώματος, το ηλεκτρικό hatchback θα είναι ελαφρώς πιο γρήγορο από τα ηλεκτρικά SUV της VW, τα οποία προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6.2″ και 6.3″ αντίστοιχα. Οπότε είναι λογικό να περιμένουμε να σπάσει (έστω κι οριακά) το ψυχολογικό φράγμα των 6 δευτερολέπτων. Το ID.3 GTX αναμένεται επίσης να διαθέτει ισχυρότερα φρένα και πιο σπορ ρυθμίσεις σε σχέση με τα απλά ID.3 για μια πιο δυναμική οδηγική εμπειρία.

Πώς είναι στο ταξίδι το ID.3;

Το ID.3 GTX πήρε το πράσινο φως  για παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2021, λίγους μήνες αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Ralf Brandstätter, αποκάλυψε το πρωτότυπο ID.X σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ηλεκτρικό hot hatch υποσχέθηκε έως και 333 ίππους, με τον CEO της VW να δηλώνει τότε ότι η τελική έκδοση παραγωγής θα είναι λιγότερο ισχυρή.

Τώρα θα μπορεί να το κοιτά αφ’ υψηλού αναφορικά με τις επιδόσεις

Πέρα από τα παραπάνω, το αφεντικό της VW δημοσίευσε επίσης στο παρελθόν εικόνες ενός ID.3 Cabriolet στη σελίδα του στο linkedin, τροφοδοτώντας εικασίες ότι μια ανοιχτή παραλλαγή του μοντέλου που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή.

«Δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση, αλλά το εξετάζουμε σοβαρά. Οδήγησα ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό cabrio κι ήταν τόσο ωραίο να βγαίνεις έξω στη φύση, να μην ακούς τίποτα – είναι μόνο ο άνεμος, η επιτάχυνση κι εσύ. Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό συναίσθημα, αλλά πολύ ωραίο».

Σχετικά με το ID.3 facelift, άφησε να εννοηθεί ότι όλες οι εκδόσεις θα αποκτήσουν λίγη παραπάνω ισχύ.

The post Ετοιμάζεται καυτή έκδοση του ID.3, θα ονομάζεται GTX, τρέμε GTi appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις CarTalk.gr