Ετοιμάζεται facelift για το Tesla Model 3 το 2024, τι θα αλλάξει;

Η Tesla ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του Model 3, προκειμένου να το κάνει πιο ελκυστικό στους πελάτες και να μειώσει το κόστος παραγωγής. Η ανανέωση θα γίνει στα πρότυπα αυτής των Model S και X του 2021 και θα επιφέρει οπτικές αλλαγές τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του Model 3, αναφέρει το Reuters. Έχοντας την κωδική ονομασία Highland, δεν έχουν διαρρεύσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες ή σκίτσα του νέου μοντέλου, αλλά χρησιμοποιώντας το Model S ως σημείο αναφοράς, η

Tesla θα προσπαθήσει να βελτιώσει και να ανανεώσει το αμάξωμα με μικρές διακριτικές βελτιώσεις. Στόχος της δε θα είναι μόνο το οπτικό φρεσκάρισμα, αλλά κι η ευκολότερη κι επομένως χαμηλότερου κόστους κατασκευή. Θυμίζουμε ότι οι νέες giga-πρέσες χρησιμοποιούνται ήδη στο Model Y κι επιφέρουν βελτίωση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών και της ακαμψίας, με ταυτόχρονο περιορισμό του κόστους κατασκευής.

Στο εσωτερικό, η Tesla θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω απλοποίηση της ήδη μινιμαλιστικής καμπίνας του Model 3, προκειμένου να μειώσει ξανά το κόστος αλλά και να βελτιώσει περαιτέρω το infotainment. Η ενημέρωση θα έρθει καθώς η αγορά των ηλεκτρικών έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά από τις ΗΠΑ. Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε πρόσφατα να μειώσει τις τιμές για το Model 3 κατά 9%, προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική. Τους πρώτους 10 μήνες του 2022, 9% λιγότεροι αγοραστές επέλεξαν το Model 3 στην Κίνα από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα. Κατασκευαστές όπως η BYD, εν τω μεταξύ, ξεπέρασαν τις πωλήσεις του Model 3 με μοντέλα όπως το Qin και το Han. Η εύρεση ενός τρόπου μείωσης του κόστους γίνεται όλο και πιο σημαντική για την Tesla.

Στις υπόλοιπες αλλαγές που αναμένεται να ενσωματωθούν στο νέο μοντέλο θα είναι κι η επιλογή του yoke τιμονιού. Το πρωτοείδαμε στο S Plaid (στο οποίο υπήρχε η φημολογία ότι θα προσφέρεται και με στρογγυλή στεφάνη, αν και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ακόμα) και πλέον θα διατίθεται και στο μικρότερο μοντέλο της γκάμας του αμερικάνικου μοντέλου.

Το ανανεωμένο Model 3 αναμένεται να τεθεί σε παραγωγή το τρίτο τρίμηνο του 2023 στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη. Θα παράγεται επίσης στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Fremont της Καλιφόρνια, αν και το χρονοδιάγραμμα παραγωγής εκεί είναι λιγότερο σαφές. Φυσικά, το τρέχον Model 3 έχει ήδη ενημερωθεί σε σχέση με το μοντέλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2017, διότι έτσι ακριβώς εργάζεται η Tesla. Ενημερώνει συνεχώς την απόδοση της μπαταρίας και τις επιλογές ψυχαγωγίας μέσω λογισμικού, αλλαγές που πολλές φορές αφορούν και τα ήδη κυκλοφορούντα αυτοκίνητα.

The post Ετοιμάζεται facelift για το Tesla Model 3 το 2024, τι θα αλλάξει; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα