Μπαταρίες από Leaf σε εργοστάσιο ενέργειας ισπανικής πόλης

Οι μπαταρίες των Leaf δεν είναι ακριβώς το ισχυρό ατού του μοντέλου. Χωρίς σωστή ψύξη, παρουσιάζουν έντονη πτώση αυτονομίας και υπερθέρμανση στο ταξίδι, οπότε και μειώνουν τον ρυθμό ταχυφόρτισης. Τα έχουμε γράψει αναλυτικά στο αντίστοιχο άρθρο. Δεν πάνε όμως χαμένες, αφού η Nissan τις χρησιμοποιεί για αποθήκευση ενέργειας σε διάφορες εγκαταστάσεις. Πιο πρόσφατη περίπτωση, ένα ισπανικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας όπου η Nissan

παρείχε 48 χρησιμοποιημένες μπαταρίες Leaf και 30 καινούριες για να δημιουργήσει μια εφεδρική γεννήτρια που βοηθά στην αποφυγή διακοπών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους υπερβολικού φορτίου. Το σύστημα είναι παρόμοιο με τα συστήματα Tesla Megapack που έχουν δημιουργηθεί στην Αυστραλία κι αλλού.

Το έργο Second Life της Nissan θα εξυπηρετήσει την πόλη Melilla (προφέρεται Μελίγια), η οποία έχει περίπου 90.000 κατοίκους. Έχει ισχύ 4 MW και δυνατότητα παραγωγής 1.7 MWh ενέργειας εάν αποσυνδεθεί ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής από αυτό. Μπορεί να τροφοδοτήσει το δίκτυο της Melilla για 15 λεπτά, που είναι αρκετός χρόνος για να επαναφέρει η μονάδα το σύστημα και να επανεκκινήσει την παροχή ρεύματος.

«Η ανάπτυξη της τεχνολογίας αποθήκευσης είναι το κλειδί εάν θέλουμε να προωθήσουμε μεγαλύτερη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα ενεργειακά μας συστήματα, ώστε να μπορούμε να διαμορφώσουμε πραγματικά την παραγωγή ενέργειας του μέλλοντος», δήλωσε ο Salvatore Bernabei, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power. «Αυτό το έργο καταδεικνύει ότι, σύμφωνα με τις αρχές της Ανοιχτής Καινοτομίας, μπορούμε να βρούμε λύσεις για τη διαχείριση του τέλους ζωής βασικού εξοπλισμού, όπως οι μπαταρίες, ένα θέμα που βρίσκεται στον πυρήνα του ζητήματος της βιώσιμης ενέργειας».

The post Μπαταρίες από Leaf σε εργοστάσιο ενέργειας ισπανικής πόλης appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα