Αυτόνομη ηλεκτρική BMW iX σκοτώνει έναν και τραυματίζει εννιά

Ένα αυτοκίνητο δοκιμών με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης προσέκρουσε σε διερχόμενα αυτοκίνητα στη Γερμανία, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας σοβαρά άλλα εννέα, ανακοίνωσε η Αστυνομία την Τρίτη. Εκπρόσωπός της στην πόλη Reutlingen δήλωσε ότι στην ηλεκτρική BMW iX επέβαιναν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένα μικρό παιδί. Το γερμανικό μοντέλο εξετράπη της λωρίδας του σε μια στροφή του δρόμου, προκαλώντας μια σειρά συγκρούσεων με τέσσερα οχήματα τη Δευτέρα το απόγευμα, σύμφωνα με το Associated Press.

Αρχικά

προσέκρουσε σε ένα Citroen, στη συνέχεια χτύπησε μετωπικά ένα van Mercedes-Benz, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 33χρονος επιβάτης στο όχημα. Η 70χρονη οδηγός του Citroen έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της κι έπεσε πάνω σε ένα άλλο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, σπρώχνοντάς το εκτός δρόμου με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Reutlingen, Michael Schaal, δήλωσε ότι τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης και δεκάδες πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν στο συμβάν κι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής. Μεταξύ αυτών ήταν ο 43χρονος οδηγός της BMW, τρεις ενήλικες επιβαίνοντες ηλικίας 31, 42 και 47 ετών και το παιδί των 18 μηνών.

Ο Schaal δήλωσε ότι η Αστυνομία δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από όσους εμπλέκονται στο δυστύχημα. «Το όχημα σύγκρουσης ήταν ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο δοκιμών», ανέφερε η Αστυνομία σε δήλωσή της. «Το αν το έστριβε ο 43χρονος οδηγός ή όχι θα ερευνηθεί».

Η BMW επιβεβαίωσε ότι ένα από τα δοκιμαστικά της οχήματα ενεπλάκη σε σύγκρουση κοντά στο Reutlingen, αλλά αρνήθηκε ότι το όχημα ήταν πλήρως αυτόνομο. «Το όχημα διέθετε σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 που είναι ήδη ενσωματωμένο στα οχήματα παραγωγής σήμερα και το οποίο μπορεί να υποστηρίξει τον οδηγό κατά βούληση», ανέφερε η γερμανική εταιρία. «Στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ο οδηγός διατηρεί πάντα την ευθύνη».

Η BMW πρόσθεσε ότι το όχημα είχε επισημανθεί ως αυτοκίνητο δοκιμών για λόγους προστασίας δεδομένων, επειδή κατέγραφε βίντεο. «Είμαστε στη διαδικασία διερεύνησης των ακριβών συνθηκών της σύγκρουσης», δήλωσε η BMW. «Φυσικά είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές».

The post Αυτόνομη ηλεκτρική BMW iX σκοτώνει έναν και τραυματίζει εννιά appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα