VW T-Roc Cabrio: διπλάσιες πωλήσεις στην Ευρώπη από το MX-5!

Σημεία των καιρών; Ποιος θα περίμενε ότι ένα προσθιοκίνητο νερόβραστο γερμανικό ξεσκέπαστο ψευτο-τζιπάκι θα σημείωνε διπλάσιες πωλήσεις πανευρωπαϊκά από τον αρχηγό της κατηγορίας, το θρυλικό πισωκίνητο οδηγοκεντρικό MX-5; Αν σας φαίνεται παράλογο, να σας ενημερώσουμε ότι τα πράγματα ήταν σαφώς χειρότερα πέρσι, όπου σε κάθε Miata που είχε ταξινομηθεί, αντιστοιχούσαν τρία ξεσκέπαστα T-Roc.

Σύμφωνα με τους πίνακες πωλήσεων που ανήρτησε το Automotive News Europe, το T-Roc Cabrio έχει

πουλήσει 8.732 μονάδες σε σχέση με τις 4.570 της Mazda μέχρι στιγμής εντός του 2023. Μετά το Miata είναι η Alpine A110 στις 2.155 μονάδες, ενώ η κλασική coupe (κι όχι το ηλεκτρικό SUV) Ford Mustang βρίσκεται ακριβώς πίσω με 1.921 αυτοκίνητα. Ακολουθούν τα Toyota GR86 και Subaru BRZ με συνδυαστικά 1.261 τεμάχια, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται η Toyota Supra στα 584 αντίτυπα. Μετά από τα επτά παραπάνω, οι πωλήσεις πέφτουν πολύ. 11 Chevrolet Camaro, ένα Fiat 124 κι ένα Nissan 370Z. Στις συνολικές πωλήσεις, στην πρώτη θέση έχει στρογγυλοκαθίσει το Dacia Sandero (131.582) αφήνοντας πίσω το Tesla Model Y με περισσότερες από 122.000 ταξινομήσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το Model 3 είναι στην τρίτη θέση, αφού με 41.385 αυτοκίνητα βρίσκεται πίσω από τη Σειρά 3 (44.452) και τη C-Class (41.682). Εκείνες βέβαια προσφέρονται με πληθώρα καυσίμων και κινητήρων. Παρηγορητικό για τον Musk ότι η ευθέως ανταγωνιστική BMW i4 πουλάει δυόμισι φορές λιγότερο (17.998), ενώ δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τις μόλις 2.906 Alfa Romeo Giulia.

Στα υπόλοιπα αξιοπερίεργα, να αναφέρουμε ότι στην κατηγορία των πολυτελών sedan, τα τέσσερα από τα πρώτα πέντε μοντέλα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ότι η 911 πουλάει όσο το Audi TT κι η BMW Σειρά 2 μαζί, ότι η Toyoto-τρέλα της ελληνικής αγοράς δεν υπάρχει στας Ευρώπας. Σκεφτείτε ότι η Corolla πουλάει το ένα τρίτο σε σχέση με τις αθροιστικές πωλήσεις Golf κι Octavia, το Yaris Cross είναι σαφώς πίσω από το κλειστό T-Roc, ενώ το C-HR βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση στην κατηγορία του, πίσω από (κατά σειρά πωλήσεων) Tiguan, Tucson, Sportage, Qasqhai, Kuga και 3008.

The post VW T-Roc Cabrio: διπλάσιες πωλήσεις στην Ευρώπη από το MX-5! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα