Radical “Project 25”: twin-turbo v6, 850 ίπποι αλλά μόνο για πίστα

Η Radical ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που θα προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα, τιμώντας την αγωνιστική της κληρονομιά. Το trackday weapon με την κωδική ονομασία «Project 25» θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 25 μονάδων, όσα και τα χρόνια της Radical Performance, ενώ θα εφοδιάζεται με twin-turbo V6 κινητήρα απόδοσης 850 ίππων. Η βρετανική εταιρία δημοσίευσε μερικά teaser σε ειδική σελίδα για την επερχόμενη παρουσίαση. Ένα από αυτά δείχνει το επιθετικό αμάξωμα που μοιάζει να έχει ξεγλιστρήσει από την pit-lane του Le

Mans. Μία τεράστια πίσω αεροτομή, ένας μεγάλος διαχύτης κι αεραγωγοί μπροστά από τα πίσω φτερά είναι ό,τι μπορούμε να διακρίνουμε. Ένα άλλο teaser δείχνει το προσκέφαλο με τα ανάγλυφα γράμματα “25” και μια επένδυση πόρτας από ανθρακονήματα.

Με το Project 25, η βρετανική εταιρία υπόσχεται αδιανόητη αίσθηση κι ευχαρίστηση για τον οδηγό, χωρίς βέβαια να υστερεί σε επιδόσεις. Με 850 ίππους και το χαμηλό βάρος για το οποίο φημίζονται τα μοντέλα της, αναμένεται να έχει τρομακτική αναλογία κιλών ανά ίππο. Η Radical δηλώνει ότι το Project 25 είναι «εμπνευσμένο» κι εξέλιξη του coupe RXC (2013 – σήμερα), με το τελευταίο να προσφέρεται με V6 κινητήρες της Ford, με τον ισχυρότερο εκ των δύο να αποδίδει 660 ίππους.

Η τιμολόγηση κι οι λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές του Project 25 θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2023. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί πριν από το τέλος του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τον Joe Anwyll, CEO της Radical Motorsport, το Project 25 αποκαλύφθηκε στους αντιπροσώπους και τους ειδικούς καλεσμένους της μάρκας σε μια κλειστή εκδήλωση στο Las Vegas.

The post Radical “Project 25”: twin-turbo v6, 850 ίπποι αλλά μόνο για πίστα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα