Pininfarina Battista:σπάει τα ρεκόρ, γίνεται το ταχύτερο στο κόσμο

Ο ανταγωνισμός για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο γίνεται όλο και πιο έντονος τα τελευταία χρόνια με ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου να ξεχωρίζουν τον πρώτο από τον δεύτερο. Για την ακρίβεια, μόλις 3 εκατοστά! Το προηγούμενου ρεκόρ κόντευε να κλείσει δύο χρόνια (Απρίλιος του 2021) και το κατείχε το Rimac Nevera με 8.58″ για το τέταρτο του μιλίου, γνωστότερο ως 400άρι στα καθ’ ημάς. Τώρα, το ομογάλακτο Battista (τα δύο μοντέλα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη) αποδείχθηκε οριακά ταχύτερο με 8.55″!

Αυτός είναι ένας ακόμα τίτλος για το πανίσχυρο ηλεκτρικό

μοντέλο, αφού κατέχει ήδη ρεκόρ επιδόσεων στο 0-60 μίλια/ώρα (1.79″), στο 0-100 χλμ/ώρα (1.86″), στο 0-120 μίλια/ώρα (4.49″) και στο 0-200 χλμ/ώρα (4.75″) στην πίστα δοκιμών Nardo στην Ιταλία πέρσι. Τώρα προσθέτει δύο ακόμα ρεκόρ: το τετάρτου του μιλίου και το μισό μίλι, όπου χρειάστηκε μόλις 13.38″. Η Pininfarina συνεργάστηκε με το Autocar India για να χρονομετρήσει το Battista στις εγκαταστάσεις δοκιμών Natrax της Ινδίας, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό VBOX για να καταγράψει την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα. Η βολίδα των 1.914 ίππων και των 2.340 Nm ροπής φόρεσε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2R για μέγιστη πρόσφυση και κατάφερε να πετύχει εξωπραγματικούς χρόνους.

Σε μια μέρα γεμάτη ρεκόρ, το Battista επιχειρήθηκε να πιάσει και την τελική του ταχύτητα. Για το εγχείρημα, φόρεσε λιγότερο άγρια ελαστικά από τα Pilot Sport Cup 2 και πέτυχε 358.03 χιλιομέτρων την ώρα, γεγονός που το καθιστά το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει κινηθεί ποτέ σε ινδικό έδαφος. Απέχει πολύ όμως από το να χαρακτηριστεί το ταχύτερο ηλεκτρικό του πλανήτη, τίτλος που ανήκει στο Rimac Nevera που έχει αναπτύξει 412 χλμ/ώρα.

Το Pininfarina σημείωσε επίσης ένα άλλο τοπικό ρεκόρ, όταν η συντάκτης Renuka Kirpalani του Autocar India έπιασε το τιμόνι και σημείωσε τελική 357.10 χλμ/ώρα, οπότε κι έγινε η ταχύτερη Ινδή οδηγός στον κόσμο. Ωστόσο, μην περιμένετε να βρείτε κανένα από αυτά τα ρεκόρ στην επόμενη έκδοση του διάσημου βιβλίου Guinness. Δεν επικυρώθηκαν από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness, αλλά από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI).

The post Pininfarina Battista:σπάει τα ρεκόρ, γίνεται το ταχύτερο στο κόσμο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα