Hummer: τα πίσω φώτα του κοστίζουν όσο ένα ηλεκτρικό μοντέλο!

Σε όλα του υπερβολικό αυτό το αυτοκίνητο. Από την πρώτη γενιά που προέλαυνε στον πόλεμο του Κόλπου, στη δεύτερη γενιά που ήρθε στην Ελλάδα στην εποχή των παχέων αγελάδων, μέχρι τη σημερινή ηλεκτρική βερσιόν. Θα θυμάστε βέβαια ότι η μπαταρία του ζυγίζει όσο ένα ΜΧ-5 και μια Varadero! Μαζί! Τώρα, στη μακριά λίστα των ακραίων επιτευγμάτων του (όπως ότι ο τελευταίος από όσους το έχουν παραγγείλει, θα το παραλάβει την Πρωτοχρονιά του 2040!!!) έρχεται να προστεθεί η τιμή για τα πίσω φωτιστικά του σώματα. Εντάξει, προφανώς πρόκειται για ένα πανάκριβο μοντέλο (πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι με 1.326 κιλά μπαταρία!) αλλά δύο φώτα να κοστίζουν πάνω από 6.000 € (ή το 5% της τιμής αγοράς ολόκληρου του αυτοκινήτου), μάλλον παραπάει! 

Τα πίσω φώτα στο Hummer EV έχουν μικροελεγκτές εγκατεστημένους μέσα τους, αναφέρει το δημοσίευμα στο The Drive. Αυτά τα τσιπ ελέγχουν μοναδικές λειτουργίες φωτισμού στα αντίστοιχα φώτα, όπως τα animation στους προβολείς. Νωρίτερα φέτος, η GM ανακάλεσε 10 Hummer EV λόγω ενός ελαττώματος λογισμικού που επηρέασε συγκεκριμένα τα πίσω φώτα. Παρά το γεγονός ότι ήταν ελάττωμα λογισμικού, η GM στην πραγματικότητα αντικατέστησε πλήρως ολόκληρα τα φώτα και παραδέχθηκε ότι το επηρεαζόμενο λογισμικό ήταν ενσωματωμένο στους μικροελεγκτές των πίσω φώτων.

Επιπλέον, το Hummer EV είναι ένα όχημα αρκετά περιορισμένης κυκλοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα ανταλλακτικά είναι γενικά πιο ακριβά αφού δεν υφίστανται οικονομίες κλίμακας. Η τιμή όμως παραμένει εξωφρενική και ταυτόχρονα, φαίνεται απίστευτο το γεγονός ότι ένα κρίσιμο για την ασφάλεια εξάρτημα, όπως το πίσω φανάρι, δε διαθέτει μια αρκετά φθηνότερη επιλογή αντικατάστασης. Όσο για το τι θα μπορούσατε να αγοράσετε με τόσα χρήματα; Πέρα από τις άπειρες επιλογές σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, θα μπορούσατε να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό για τις αστικές σας μετακινήσεις. Αν το Hummer αποτελεί το πάνω άκρο στην ηλεκτρική πυραμίδα, το Citroen Ami βρίσκεται στη βάση της και κοστίζει 5.500 €!

The post Hummer: τα πίσω φώτα του κοστίζουν όσο ένα ηλεκτρικό μοντέλο! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις CarTalk.gr