H Tesla σπάει ρεκόρ πωλήσεων που κρατούσε 35 χρόνια η Toyota

Η Tesla κατέρριψε το ετήσιο ρεκόρ πωλήσεων στην Ισλανδία για ένα μοντέλο αυτοκινήτου και μάλιστα το κατάφερε μέσα σε μόλις έξι μήνες, οπότε το ετήσιο νούμερο αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερο. Αναφερόμαστε στο Model Y, το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο του 2023 και σοβαρό υποψήφιο για την πρωτιά όλης της χρονιάς.

Η Ισλανδία είναι ιδανική για τη μαζική υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού είναι ήδη σχεδόν 100% ανανεώσιμη, γεγονός που καθιστά

τα EV εξαιρετικά καθαρά κι ως απομακρυσμένο νησί, η βενζίνη είναι πολύ ακριβή. Ανά διαστήματα, μπορεί να ξεπεράσει και τα 2.5 ευρώ το λίτρο. Αν κι αραιοκατοικημένη με μόνο 350.000 κατοίκους, υπάρχει σημαντική συγκέντρωση πληθυσμού γύρω από το Reykjavík κι οι άνθρωποι κάνουν κυρίως σχετικά σύντομες μετακινήσεις που μπορούν να καλυφθούν με τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα.

6 months into 2023, Model Y has broken a 35 year old record in Iceland for most sold car in a year!

Þakka þér fyrir to all our owners in !

@MinimalDuck pic.twitter.com/TyIr5qh1AS

Tesla Europe (@teslaeurope) July 4, 2023

Αν όμως θελήσουν να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις, η Tesla φρόντισε και για αυτό, κάνοντας ένα σημαντικό άνοιγμα στη χώρα με ένα δίκτυο επτά σταθμών ταχυφόρτισης σε ολόκληρο το νησί (θυμίζουμε ότι η χώρα μας έχει μόλις τέσσερις). Η επένδυση της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα αρχίζει τώρα να αποδίδει καρπούς, με το Model Y να γίνεται το πιο δημοφιλές όχημα στην Ισλανδία. Το Iceland Monitor αναφέρει ότι η Tesla έχει παραδώσει μέχρι στιγμής 1.316 οχήματα Model Y στην Ισλανδία το 2023.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Toyota Corolla με λίγο περισσότερες από 1.200 ταξινομήσεις το 1988. Πρωτεία που διατηρήθηκε για 35 χρόνια, με το Toyota Yaris παραλίγο να καταρρίπτει το ρεκόρ το 2006. Τελικά χρειάστηκε ένα ηλεκτρικό SUV για να το ξεπεράσει σε μόλις έξι μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισλανδία έχει θεσπίσει κίνητρα και για τις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων ώστε να ανανεώσουν τον στόλο τους με ηλεκτρικά οχήματα.

Η Ελλάδα είναι πληθυσμιακά τριάντα φορές μεγαλύτερη από την Ισλανδία, οπότε αν κάναμε την αντιστοιχία με τα καθ΄ημάς, θα είχαμε περίπου 80.000 ετήσιες πωλήσεις του Model Y, δηλαδή περίπου το 80% όλων των πωλήσεων των καινούριων αυτοκινήτων σε ένα χρόνο στην Ελλάδα θα ήταν το δημοφιλές ηλεκτρικό SUV!

The post H Tesla σπάει ρεκόρ πωλήσεων που κρατούσε 35 χρόνια η Toyota appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα