H McLaren γιορτάζει τα 60ά της γενέθλια με χορταστικά drift (vid)

Η McLaren γιορτάζει φέτος την 60η επέτειό της κι αποφάσισε να τιμήσει το ξεχωριστό ορόσημο όπως κάνει κάθε κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων που σέβεται τον εαυτό του: μέσα σε μια ομίχλη καπνού ελαστικών κι ήχων κινητήρα. Αυτά είναι τα κεράκια κι η τούρτα των supercar! Σε ένα νέο βίντεο, ένα ζευγάρι Artura λυσσάνε στην πίστα με εντυπωσιακό τρόπο, πλαγιολισθαίνοντας σε χορογραφία καπνού. Τα υβριδικά μοντέλα γλιστρούν με ηρεμία κι ακρίβεια πριν η κάμερα σηκωθεί προς τα πάνω για να αποκαλύψει τον αριθμό 60, που υποδηλώνει

την ηλικία της εταιρίας.

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963 από τον μηχανικό αγωνιστικών αυτοκινήτων Bruce McLaren. Γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία το 1937, ο ταλαντούχ0ς νεαρός προκάλεσε εντύπωση στον κόσμο των αγώνων με πολλές επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Grand Prix του Monaco το 1962. Ένα χρόνο αργότερα, ο Νεοζηλανδός ίδρυσε τη Bruce McLaren Motor Racing Ltd, η οποία τώρα λειτουργεί με το όνομα McLaren.

Ενώ το ταλέντο του ως οδηγός δεν μπορεί να αγνοηθεί, η κληρονομιά του ως μάνατζερ και μηχανικού ήταν αυτή που οδήγησε τη McLaren Racing Team στη σημερινή επιτυχία της. Στους αγώνες Can-Am, το 1967 η McLaren Racing Team κέρδισε το 83% των αγώνων στους οποίους συμμετείχε. Δύο χρόνια αργότερα, η ομάδα θα κέρδιζε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Το 1970, ο McLaren σκοτώθηκε όταν το αγωνιστικό Can-Am που δοκίμαζε, έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη. Μετά τον θάνατό του, η ομάδα που ίδρυσε έχει γίνει ένας αξιοσέβαστος κι ιστορικός αντίπαλος στους κύκλους της Formula 1. Η ομάδα έχει μια αξιοζήλευτη κληρονομιά με οκτώ Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 12 Πρωταθλήματα Οδηγών.

Ωστόσο, η McLaren Cars ιδρύθηκε μόλις το 1985. Επτά χρόνια αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα κυκλοφορούσε τη θρυλική McLaren F1 , η οποία θεωρείται από πολλούς το απόλυτο υπεραυτοκίνητο όλων των εποχών. Η McLaren Cars έγινε McLaren Automotive το 2010 κι ένα χρόνο αργότερα, παρουσίασε τη 12C για να αντιμετωπίσει τις Ferrari 458 Italia και Lamborghini Gallardo Performante. Από τότε, η μάρκα με έδρα το Woking έχει λανσάρει supercars που βρίσκονται πάντα ανάμεσα στα καλύτερα της κλάσης τους. Θυμηθείτε τη Senna, τη Speedtail και την P1. Η Artura μάς δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία οδεύει η McLaren. Το δεύτερο εξηλεκτρισμένο όχημα της μάρκας χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό V6 που αποδίδει 680 ίππους.

The post H McLaren γιορτάζει τα 60ά της γενέθλια με χορταστικά drift (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα