Facelift VW Golf: επίκεντρο της (μεγάλης) οθόνης το ανάγνωσμα

Γνωρίζουμε ήδη ότι η VW εξελίσσει το facelift του Golf VIII, αλλά δεν είχαμε δει ακόμη φωτογραφίες από πρωτότυπα σε δημόσιους δρόμους. Αυτό άλλαξε σήμερα καθώς οι κατάσκοποι φωτογράφοι του Carscoops συνέλαβαν το ανανεωμένο hatchback να αποκαλύπτει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες βελτιώσεις στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό, ενσωματωμένες στο αμάξωμα του τρέχοντος μοντέλου. Το όχημα είναι απαλλαγμένο

από κάθε καμουφλάζ, καθώς δε χρησιμοποιεί κανένα από τα ανανεωμένα πάνελ αμαξώματος. Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Όμιλος VW έχει μια διακριτική προσέγγιση στα facelift, αλλά όχι τόσο ανεπαίσθητη ώστε οι οπτικές αλλαγές να μην είναι αισθητές, κάτι που συμβαίνει με αυτό το λευκό Golf.

Παρά τη γνωστή εμφάνιση του οχήματος εξέλιξης, αναμένουμε ότι το ανανεωμένο Golf θα αποκτήσει τουλάχιστον έναν επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με διαφορετικές εισαγωγές αέρα και πιθανώς μια ελαφρώς αναθεωρημένη μάσκα και γραφικά LED για τους προβολείς και τα πίσω φώτα. Οι νέες ζάντες αλουμινίου μαζί με πιθανές προσθήκες στη χρωματική παλέτα και μικρές αλλαγές στην εσωτερική επένδυση θα διατηρήσουν το Golf φρέσκο ​​απέναντι στον ανταγωνισμό στην κατηγορία των compact hatchback.

Πιο σημαντικές αλλαγές αναμένονται στο τεχνολογικό κομμάτι, με τη νέα και σημαντικά μεγαλύτερη ανεξάρτητη οθόνη να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Η κύρια κριτική για το Golf όγδοης γενιάς αφορά το infotainment και την απτή ποιότητα, επομένως η VW αναμένεται να διορθώσει αυτά τα προβλήματα στο facelift μοντέλο. Το τρέχον Golf έχει οθόνη 10 ιντσών, αλλά η μονάδα στις φωτογραφίες μοιάζει να είναι πιο κοντά στην οθόνη αφής 15 ιντσών που βρίσκεται στο Touareg. Δυστυχώς, φαίνεται ότι διατηρείται η αμφιλεγόμενης λειτουργικότητας λωρίδα αφής, χωρίς ορατά φυσικά χειριστήρια για τον κλιματισμό. Το κεντρικό τούνελ φαίνεται να είναι πανομοιότυπο, συμπεριλαμβανομένου του διακόπτη τύπου Porsche 911 για το κιβώτιο ταχυτήτων DSG και της θύρας ασύρματης φόρτισης. Το ίδιο ισχύει για το τριάκτινο τιμόνι και τους αεραγωγούς κλιματισμού, αν κι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων λογικά θα έχει καινούρια γραφικά.

Το facelift μοντέλο θα βασίζεται στην τελευταία εξέλιξη της ευρέως χρησιμοποιούμενης πλατφόρμας MQB Evo του Ομίλου VW. Όσον αφορά την γκάμα κινητήρων, αναμένουμε τον πρόσφατα ανανεωμένο TSI Evo2 του 1.5 λίτρου σε ήπια υβριδική μορφή και σε διαφορετικές αποδόσεις ισχύος, παράλληλα με τις εξελιγμένες εκδόσεις του 1.0 λίτρου TSi, του 2.0 λίτρων TSi και πιθανώς του 2.0 λίτρων TDi. Οι εκδόσεις GTI, GTD, GTE και R αναμένεται επίσης να συνεχίσουν.

Το φρεσκαρισμένο VW Golf θα παρουσιαστεί το 2023, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της όγδοης γενιάς. Οι ενημερώσεις πιθανότατα θα διατηρήσουν το μοντέλο επίκαιρο τουλάχιστον μέχρι το 2028, αλλά δύσκολα μέχρι το 2030, όταν η VW θα ηλεκτριστεί πλήρως. Η VW δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την τύχη του ιστορικού λογότυπου, πράγμα που σημαίνει ότι το ανανεωμένο Golf θα μπορούσε να είναι το τελευταίο στη μακροχρόνια σειρά του γερμανικού hatchback.

The post Facelift VW Golf: επίκεντρο της (μεγάλης) οθόνης το ανάγνωσμα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα