Brabus P 900 Rocket Edition: διπλοκάμπινο G-Wagen με 900 ίππους

Στους δρόμους της Κρήτης, εκεί που βασιλεύουν τα μαύρα Nissan Navara, τούτη δω η Mercedes G θα έκανε πάταγο. Οι ενδιαφερόμενοι σύντεκνοι όμως θα πρέπει να βιαστούν γιατί η νέα Brabus P 900 Rocket Edition θα παραχθεί σε μόλις δέκα μονάδες και θα είναι η πιο ασφάλτινη εκδοχή της G-Wagen. Ναι, όντως ακούγεται οξύμωρο, η G-Class ποτέ δεν είχε

δρομίσια στόχευση, πόσο μάλλον μία που έχει αμάξωμα pick-up και 900 ίππους, αλλά αν δείτε τις ζάντες και τα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά, θα συμφωνήσετε ότι κανείς από τους 10 ιδιοκτήτες δε θα τολμήσει να την ταλαιπωρήσει στα κατσάβραχα.

Η P 900 Rocket Edition συνδυάζει το μακρύ pick-up αμάξωμα της 800 Adventure XLP, με το χαμηλότερο πλαίσιο και την ισχύ της 900 Rocket SUV. Παρά τη χαμηλωμένη ανάρτηση, το μοντέλο εξακολουθεί να έχει ύψος 2.055 χιλιοστά κι επιβλητική παρουσία στον δρόμο. Το μπροστινό σπόιλερ κι ο πίσω διαχύτης φέρουν κόκκινα πτερύγια, με το ερυθρό χρώμα να σπάει τη γενικότερη μαυρίλα σε πολλά σημεία: στη μάσκα, το περίγραμμα και το κέντρο των ζαντών, στα φτερά, ακόμα και στις απολήξεις των εξατμίσεων. Άλλες ιδιαίτερες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν το αεριζόμενο καπό με γυάλινο τζάμι, από όπου βλέπετε το κάλυμμα του κινητήρα, κάτι αντίστοιχο με των Ferrari αλλά στο μπροστινό καπό. Οι εντυπωσιακοί τροχοί Brabus Monobloc Z “Platinum Edition” έχουν διάσταση 24 ιντσών και καπάκια από ανθρακονήματα.

Η πολυτέλεια ξεχειλίζει στην τετραθέσια καμπίνα, με τα καθίσματα να είναι θερμαινόμενα κι αεριζόμενα, με οθόνες τοποθετημένες στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων και πίνακα ελέγχου αφής 4.3 ιντσών για τους πίσω επιβάτες. Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, τη διχρωμία, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα φωτιζόμενα εμβλήματα Brabus. Καθώς η Rocket προσανατολίζεται στην ασφάλτινη χρήση, χρησιμοποιεί την ενεργή coilover ανάρτηση Brabus RideControl για καλύτερη οδική συμπεριφορά στον δρόμο. Το ύψος από το οδόστρωμα μειώνεται έως και 45 χιλιοστά σε σύγκριση με την εργοστασιακή G63, ενώ η σκληρότητα των αμορτισέρ ρυθμίζεται από το εσωτερικό. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από αεριζόμενα δισκόφρενα με διάμετρο 400 χιλιοστά μπροστά και 370 πίσω.

Ο υπερκυβισμένος twin-turbo V8 των 4.5 λίτρων έχει δεχτεί μια μακρά λίστα βελτιώσεων, με αποτέλεσμα σημαντική αύξηση της ισχύος σε σύγκριση με τη Mercedes-AMG G63. Πιο συγκεκριμένα, η 900 Rocket αποδίδει 900 ίππους, ενώ η ροπή περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 1.050 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων και συστήματος μόνιμης τετρακίνησης. Έτσι, παρά το τεράστιο βάρος των 2.720 κιλών και το σχήμα που μοιάζει με περίπτερο, η Brabus P 900 Rocket Edition επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σαν πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, σε μόλις 3.7″. Είναι ενδιαφέρον ότι ανακοινώνεται το ίδιο ακριβώς νούμερο με την «κανονική» Brabus 900 Rocket, παρά το γεγονός ότι η έκδοση pick-up ζυγίζει επιπλέον 160 κιλά. Ομοίως, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ/ώρα για να προστατεύονται τα ελαστικά (κι η ζωή των επιβατών).

Το εικονιζόμενο παράδειγμα της Brabus P 900 Rocket Edition “One of Ten” έχει τιμή 649.638 € προ φόρων, δηλαδή περίπου 170.000 € ακριβότερα από την πιο κοντή παραλλαγή SUV της 900 Rocket με τον ίδιο κινητήρα, αλλά 75.000 λιγότερο από το λιγότερο ισχυρό pick-up 800 XLP Superblack με τη χωμάτινη ανάρτηση.

The post Brabus P 900 Rocket Edition: διπλοκάμπινο G-Wagen με 900 ίππους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα