BMW: η έλλειψη ημιαγωγών αφαιρεί Apple Carplay & Android Auto

Σύμφωνα με μια αναφορά από το Automotive News Europe, μια δήλωση της BMW ανέφερε ότι τα μικροτσίπ που εγκαταστάθηκαν στα επηρεαζόμενα μοντέλα είναι από διαφορετικό προμηθευτή και δεν έχουν φορτωθεί ακόμη με το κατάλληλο λογισμικό για να είναι δυνατή η σύνδεση με smartphone.

Αντί να συσσωρεύονται τα οχήματα στο εργοστάσιο, θα αποστέλλονται χωρίς την εγκατάσταση της τεχνολογίας και στη συνέχεια θα ενημερωθούν over

the air «το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου».

Τα επηρεαζόμενα οχήματα κατασκευάστηκαν εντός των πρώτων τεσσάρων μηνών του 2022 με τον κωδικό παραγωγής «6P1» και προορίζονται για τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλοι κατασκευαστές αναγκάστηκαν επίσης να αποστέλλουν οχήματα σε πελάτες χωρίς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως η Tesla, η οποία άφησε εκτός θύρες USB κι η Ford, η οποία δεν πρόσθεσε τα χειριστήρια του κλιματισμού για τα πίσω καθίσματα στα Explorer.

Πέρσι, η BMW αναγκάστηκε να στείλει ορισμένα μοντέλα χωρίς οθόνες αφής λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Ευτυχώς, αυτό το τελευταίο πρόβλημα είναι τόσο εύκολο όσο μια ενημέρωση firmware και το όχημα δε θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε αντιπροσωπεία για να γίνει η εγκατάσταση.

Δε συνέβη το ίδιο και με τη Mercedes-Benz, η οποία επέλεξε να μην συμπεριλάβει καθόλου τα τσιπ στα οχήματα, απαιτώντας από τους νέους ιδιοκτήτες να φέρουν το όχημά τους στο τμήμα σέρβις της αντιπροσωπείας προκειμένου να ανακτήσουν την πλήρη λειτουργικότητα.

The post BMW: η έλλειψη ημιαγωγών αφαιρεί Apple Carplay & Android Auto appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα