BMW 3.0 CSL: ακόμα και το καμουφλάζ κουβαλάει τόνους Ιστορίας

Μετά την επίσημη επιβεβαίωση και τα πρόσφατα teaser, οι κατάσκοποι-φωτογράφοι συνέλαβαν ένα πρωτότυπο της επερχόμενης BMW 3.0 CSL Hommage έξω από τις εγκαταστάσεις της BMW στη Γερμανία. Το ειδικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής διαθέτει τα δικά του μοναδικά πάνελ αμαξώματος, που το ξεχωρίζουν από τη M4 στην οποία βασίζεται.

Δείτε τη νέα

BMW M4 CSL να λυσσάει στο Nürburgring (vid)

Το πρωτότυπο φοράει ένα ασυνήθιστο καμουφλάζ με φωτογραφίες πολλών μοντέλων της BMW M τυπωμένες πάνω στο αμάξωμα. Ανάμεσά τους, μπορούμε να εντοπίσουμε την αυθεντική 3.0 CSL από τη δεκαετία του ’70 που αποτέλεσε έμπνευση για το σχεδιασμό της επετειακής έκδοσης. Ενώ η σχέση με τη M4 είναι προφανής λόγω των παρόμοιων αναλογιών, η πλειονότητα των μπροστινών και πίσω πάνελ του αμαξώματος της CSL Hommage φαίνεται να είναι νέα. Η κομψή μπροστινή μάσκα κι οι στρογγυλές εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα θυμίζουν τη BMW 3.0 CSL Hommage Concept του 2015, αν κι οι προβολείς φαίνεται να είναι ίδιοι με της M4.

Η 3.0 CSL έρχεται επίσης με πιο γλυπτό καπό, φαρδύτερα μπροστινά και πίσω φτερά κι επανασχεδιασμένο πίσω μέρος. Εκεί ξεχωρίζει η αεροτομή οροφής κι η σταθερή πίσω φτερούγα, με μοναδικά πίσω φώτα LED που είναι πιο επιμήκη από ό,τι στις M3/M4, ενώ ο νέος διαχύτης στεγάζει τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η BMW δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη του μοντέλου, αλλά αναμένουμε ότι θα αποκτήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου κινητήρα twin-turbo 3.0 λίτρων. Φημολογείται ότι θα παράγει περισσότερους από 600 ίππους, ενώ θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, στέλνοντας τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Αναμένουμε επίσης μια πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης και χαμηλότερο βάρος σε σύγκριση με την ήδη σκληροπυρηνική M4 CSL.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η 3.0 CSL θα έρχεται σε μια συλλεκτική τιμή, ως μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που στοχεύει σε συλλέκτες. Η BMW επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους, οπότε δε θα εκπλαγούμε αν συνεχιστεί η καμπάνια teaser.

The post BMW 3.0 CSL: ακόμα και το καμουφλάζ κουβαλάει τόνους Ιστορίας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα