Alfa Romeo Giulia – ErreErre Fuoriserie: μια ρετρό Quadrifoglio

Η ErreErre Fuoriserie με έδρα το Τορίνο κατασκεύασε ένα ειδικό bodykit για την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio με σχέδιο εμπνευσμένο από την αυθεντική Giulia της δεκαετίας του ’60. Το μοντέλο παρουσιάστηκε αθόρυβα στο Concorso d’eleganza auto d’epoca Poltu Quatu Classic στη Σαρδηνία της Ιταλίας,

το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα teasers εμφανίστηκαν στον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας, ενώ βίντεο και φωτογραφίες του αυτοκινήτου αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η συγγένεια με τη μοντέρνα Giulia γίνεται προφανής από το συνολικό σχήμα, αλλά σχεδόν όλα τα άλλα είναι ανανεωμένα με έμπνευση από την κλασική Giulia. Το μπροστινό μέρος υιοθετεί μια πιο τετραγωνισμένη εμφάνιση με ένα ζευγάρι στρογγυλούς προβολείς σε κάθε πλευρά που είναι ενσωματωμένοι στη μάσκα σε ρετρό στιλ μαζί με τη σημαντικά μικρότερη μάσκα. Ο προφυλακτήρας έχει στρογγυλές εισαγωγές και σπόιλερ από ανθρακονήματα, το καπό έχει αεραγωγούς και τα φτερά προεξέχουν από τις μπροστινές πόρτες δημιουργώντας ένα άνοιγμα για απαγωγή της θερμότητας από τα δισκόφρενα.

Το προφίλ χαρακτηρίζεται από ζάντες αλουμινίου σε ρετρό στιλ με δεκαπέντε μικρές ωπές, αλλά είναι το πίσω μέρος που ξεχωρίζει ως το λιγότερο αναγνωρίσιμο σε σύγκριση με το μοντέλο παραγωγής. Τα πίσω φώτα LED φαίνονται σαν να προέρχονται από τη Mercedes-Benz G-Class, με την προσαρμοσμένη πίσω πόρτα να διαθέτει μια ενσωματωμένη αεροτομή που εκτείνεται μέχρι τα πίσω φτερά και καταλήγει στις πίσω πόρτες. Μια άλλη διπλή αεροτομή είναι τοποθετημένη στην οροφή, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας διαθέτει ένα τεράστιο διαχύτη με δύο απολήξεις της εξάτμισης στο κέντρο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

Δεν είναι σαφές εάν η μοναδική Giulia έλαβε μηχανικές τροποποιήσεις, αλλά ο twin-turbo V6 των 2.9 λίτρων αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής στην εργοστασιακή Giulia Quadrifoglio. Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η ErreErre Fuoriserie δηλώνει ότι το δημιούργημά της δεν είναι restomod, υποστηρίζοντας ότι στόχος τους είναι να «συνδυάσουν την ιταλική δεξιοτεχνία με τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού και κατασκευής». Δεν υπάρχει αναφορά στο κόστος της μετατροπής και δε γνωρίζουμε αν το μοντέλο θα παραχθεί σε περιορισμένες ποσότητες ή αν θα παραμείνει μοναδικό.

The post Alfa Romeo Giulia – ErreErre Fuoriserie: μια ρετρό Quadrifoglio appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα