18χρονος Ολλανδός σκοτώθηκε χτες σε αγώνα στην πίστα του Spa

Μια ακόμα τραγωδία συγκλονίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο νεαρός Ολλανδός οδηγός Dilano van’t Hoff σκοτώθηκε σε σύγκρουση πολλών μονοθεσίων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Formula Regional European Championship (FRECA) στην πίστα του Spa-Francorchamps. Η συντριβή του έρχεται μόλις τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του πιλότου της Formula 2, Anthoine Hubert, στην ίδια πίστα, σχεδόν στην ίδια στροφή.

Οι συνθήκες γύρω από τη συντριβή εξετάζονται ακόμα. Σύμφωνα με το

TheDrive, το δυστύχημα ξεκίνησε όταν ο πιλότος που βρισκόταν στη δεύτερη θέση, Tim Traminitz, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου προδιαγραφών Tatuus-Renault FR-19 στην κορυφή της Raidillon σε συνθήκες βροχής. Η συγκεκριμένη στροφή είναι διαβόητη για το πώς αποσυντονίζει τα πλαίσια κι οδηγεί σε απώλειας ελέγχου και γι’ αυτό διευρύνθηκαν οι διάδρομοι ασφαλείας γύρω από την Eau Rouge. Πολλά μονοθέσια έχασαν τον έλεγχο και συνέβησαν πολλαπλές συγκρούσεις. Ο Van’t Hoff βρέθηκε μες στο χάος και κατέληξε στάσιμος στην αρχή της ευθείας Kemmel. Χτυπήθηκε με μεγάλη ταχύτητα όταν ένα άλλο μονοθέσιο τον εμβόλισε στο πλάι, παρόμοιο συμβάν με αυτό που σκότωσε τον Hubert το 2019.

Η MP Motorsport, η ομάδα που υποστήριζε το μονοθέσιο του van’t Hoff έκανε μια δήλωση σχετικά με τη σύγκρουση. «Είμαστε συντετριμμένοι με την απώλεια ενός από τα λαμπρότερα ολλανδικά ταλέντα, που τροφοδότησε τόση ενέργεια στην ομάδα μας τα χρόνια που αγωνίστηκε μαζί μας». Η FRECA, η πίστα του Spa-Francorchamps, η FIA κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του νεαρού. Ο πιλότος της F1 Lance Stroll ζήτησε από τη FIA να αναλάβει δράση.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι επικίνδυνος, αλλά έχουν γίνει πολλά βήματα ώστε να είναι όσο λιγότερο θανατηφόρος και περισσότερο ασφαλής γίνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα ληφθούν ακόμα περισσότερα μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, απεβίωσε κι ο Peter Horbury, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα, επισκεπτόμενος τα κεντρικά γραφεία του εργοδότη του, του ομίλου Geely. Τα τελευταία χρόνια ο 72χρονος Horbury ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού στο Group Lotus. Μέχρι το 2021 ήταν επικεφαλής σχεδιασμού για ολόκληρο τον ταχέως αναπτυσσόμενο όμιλο Geely. Αν απολαμβάνετε τη σχεδίαση των σημερινών μοντέλων της Volvo, να ξέρετε ότι τον ωφείλετε σε μεγάλο βαθμό στον εκλιπόντα.

The post 18χρονος Ολλανδός σκοτώθηκε χτες σε αγώνα στην πίστα του Spa appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα