Ξεκινά η προπώληση του L6 της IM Motors

Λίγεςμόλις εβδομάδες μετά την παρουσίαση του τέταρτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλουτης, η κινεζική εταιρεία IM Motors ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν οιπροπαραγγελίες για το νέο της sedan, που ονομάζεται L6.

Όπωςεπιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι κατασκευαστές, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θαχρησιμοποιεί

μπαταρίες ημι-στέρεης κατάστασης. Αυτό σημαίνει με απλάλόγια αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων! Η εν λόγω φίρμα λειτουργεί ωςκοινοπραξία μαζί με την SAIC Motor και την Alibaba. Από την ίδρυσή της το 2020μέχρι και σήμερα έχει λανσάρει τρία οχήματα. Το sedan L7 και τα SUVs LS7 και LS6.

Τώρα, τοδεύτερο πλήρως ηλεκτρικό sedan L6 είναι προϊόν της συνεργασίας της με την SAIC και την QingTao Energy, η οποία εξελίσσει μπαταρίες στέρεαςκατάστασης. Μαθαίνουμε όμως πως το καινούργιο αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται με κυψέλεςημι-στέρεας κατάστασης, παρόμοια με τον ανταγωνιστή της NIO.

Το L6 θα διατίθεται στην Κίνα σε τρειςδιαφορετικές εκδόσεις. Την Max Standard Edition με τιμή γύρω στις 31.800 δολάρια(29.625 ευρώ), την Max Performance Edition με 41.475 δολάρια περίπου (38.650ευρώ) και την κορυφαία Max Lightyear Edition (μπαταρία 130 kWh – 900 V) με κόστος που δεν θα ξεπερνά τις 45.650δολάρια (42.500 ευρώ).

Αν καιελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ανταγωνιστές του L6 θεωρούνται το Tesla Model 3 και το Zeekr 007.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα