Το M-Hunter φτιάχτηκε για να κυνηγήσει την περιπέτεια

Ένα από τα οχήματα που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση στο Auto China, την Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, είναι το Dongfeng M-Hunter.

Δεδομένα έχουν διαρρεύσει ελάχιστα αλλά οι φωτογραφίες μαρτυρούν τον ακριβή χαρακτήρα του μοντέλου, που είναι φτιαγμένο για να κυνηγήσει την περιπέτεια εκτός δρόμου.

Πράγμα ξεκάθαρο από την πρώτη ματιά. Δεν έχει παρμπρίζ, δεν έχει πόρτες και κάθε τι πάνω του μοιάζει πραγματικά extreme.

Ενδεικτικό των «επικίνδυνων αποστολών» που θα μπορεί να αναλάβει είναι το γεγονός πως διαθέτει (κόκκινο) roll cage ενώ αντί των θυρών, συναντάμε διπλές οριζόντιες μπάρες που όμως εναρμονίζονται με τον γενικότερο σχεδιασμό του M-Hunter.

Τα φωτιστικά σώματα έχουν αιχμηρό σχεδιασμό, καπόe είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, οι θόλοι των τροχών είναι τετραγωνισμένοι με τις αναρτήσεις να έχουν τεράστιες διαδρομές, ενώ το θηρίο της Dongfeng πατάει σε ελαστικά λάσπης που μαρτυρούν πως δεν σκοπεύει να σταματήσει μπροστά σε καμία δυσκολία.

Για τα δύσκολα υπάρχουν γάντζοι ανάκτησης αλλά και ηλεκτρικό βίντσι, στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο εφεδρικά λάστιχα ενώ στην οροφή, εκτός από τα LED που θα συνεπικουρούν στο να κάνουν τη νύχτα μέρα σε σημεία που δεν υπάρχει φωτισμός, υπάρχει μία μεγάλη σχάρα οροφής με δύο «ασφαλισμένα» κιβώτια. Υπάρχουν σπορ καθίσματα για δύο, με ζώνες έξι σημείων και ιδιαίτερου σχεδιασμού τιμόνι, αν και οι Κινέζοι δεν μας έχουν δώσει ακόμα εικόνες με θέα στο ταμπλό.

Περνώντας στα αθέατα, το M-Hunter αναμένεται να δανείζεται τεχνολογία από το M-Hero 1 που παρουσίασε πέρυσι η Dongfeng. Αυτό σημαίνει πως θα έχει υβριδικό σύνολο με αξιοσημείωτη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, αν και το σενάριο να λανσαριστεί αποκλειστικά ως EV δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πάντως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τεχνογνωσία και στις δύο επιλογές, με συστήματα κίνησης που προσφέρουν ακόμα και τετραψήφιο αριθμό αλόγων (M-Hero 917). Περισσότερα για αυτό το εντυπωσιακό τετρακίνητο off road όχημα θα ξέρουμε πλησιάζοντας στα εγκαίνια της έκθεσης του Πεκίνου.

Και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε και την τιμή του, διότι οι πρώτες πληροφορίες λένε πως μάλλον πρέπει να ξεχάσετε τα… Κινέζικα σε αυτόν τον τομέα, αφού φημολογείται πως θα κοστίζει πάνω από 1 εκατομμύριο γουάν, δηλαδή πάνω από 130 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα